Ροζ φύλλο στην πρεμιέρα του στη Β΄ Εθνική ο Χαρίλαος Τρικούπης

 

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου - Ασπίς Ξάνθης 71-69

Με το δεξί στη Β΄ Εθνική ο Χαρίλαος Τρικούπης, που στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος επιβλήθηκε εντός έδρας με 71-69 της Ασπίς Ξάνθης.

Σε ένα κατάμεστο και ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο, οι παίκτες του Παναγιώτη Ζωντού κατάφεραν να κατακτήσουν στο πρώτο ροζ φύλλο για την φετινή χρονιά, αποδίδοντα κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και θέαμα που ξεσήκωσαν το φίλαθλο κοινό.

Όσον αφορά το φιλμ της αναμέτρησης το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή και στα δυο πρώτα δεκάλεπτα (16-14 και 35-32).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που με ξέσπασα θα καταφέρουν να πάρουν μια διάφορα και να κλείσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 54-47.

Το καλό πρόσωπο των παικτών του Παναγιώτη Ζωντού θα διαρκέσει και τα πρώτα 4΄ λεπτά της τέταρτης περιόδου καταφέρνοντας να φτάσουν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (63-50). Η έλλειψη συγκέντρωσης, τα επιπόλαια λάθη στα εναπομείναντα 6΄λεπτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα η ομάδα της Ξάνθης με σουτ από την περιφέρεια και τροφοδοτώντας τους ψηλούς στη ρακέτα να ροκανίσουν την διαφορά, κάνοντας το παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς.

Εικοσιτρία δεύτερα πριν το τέλος του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι με γρήγορο λέι απ του Μανδαλάκη θα μειώσουν στον πόντο (70-69), ο πάγκος των γηπεδούχων θα πάρει αμέσως το ταιμ άουτ ώστε να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την επίθεση, στην επαναφορά οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν γρήγορο φάουλ στον Ιωάννου στέλνοντας τον στην γραμμή των ελεύθερων βολών, ο παίκτης του Μεσολογγίου θα ευστοχήσει σε μια από της δυο κάνοντας το 71-69.

Την τελευταία επίθεση για τους φιλοξενούμενους θα πάρει ο Μανδαλάκης ο οποίος θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων.

Νίκη ουσίας αλλά και ψυχολογίας για την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη, που παρ ότι έπαιξε με την φωτιά στα τελευταία λεπτά δεν κάηκε.

Κορυφαίοι από την ομάδα του Μεσολογγίου οι Παπαδιονυσίου και Παπαρέγκας με 17 πόντων έκαστος, ενώ από την ομάδα της Ξάνθης ο Μανδαλάκης παρ ότι αστόχησε στο τελευταίο καλάθι για την ομάδα του, με 25 πόντων ήταν αυτός που με το σκοράρισμα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού στα τελευταία λεπτά.

Διαιτητές: Καρακάσης - Καρπάνος

Δεκάλεπτα:16-14 19-18 19-15 17-22

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης: (Ζωντός) Ιωάννου 3,Βουρνάς 3,Παπαδιονυσίου 17(4) Τοπουζίδης 9(2), Μουράτογλου 4, Σταυρόπουλος 2, Παπαρέγκας 17(1), Γεωργιάδης 6(1), Μουρίκης 3, Ψάλτου 7.

Ασπίς Ξάνθης: (Ιωαννίδης) Παπαδάκης 4,Γρούδος,Τσιώγκας 3(1), Καραμπίνης, Τσιαβές 10(2), Κουτσογιάννης 10, Ασημάκης 4, Παπαθανασίου 1, Μανδαλάκης 25(3), Πετς 12(2).

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr