Χ.Τρικούπης: Πηρε τη νίκη και κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή (Βίντεο)

Μια σπουδαία νίκη επί ενός σκληροτράχηλου αντιπάλου πέτυχε χθες το απόγευμα (7/5) στο κλειστό ΔΑΚ Μεσολογγίου η ομάδα μας κόντρα στον Πιερικό/Αρχέλαο με 71-65.

Αυτή ήταν η 13η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με την οποία ανανεώνουμε οριστικά και μαθηματικά το ραντεβού μας με τη Β’ Εθνική και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έτσι τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος κόντρα σε Φίλιππο Βέροιας εκτός έδρας και Στρατώνι εντός έδρας θα είναι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά φυσικά η ομάδα μας θα διεκδικήσει τη νίκη θέλοντας να κλείσει νικηφόρα τη χρονιά καταλαμβάνοντας όσο το δυνατό υψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Στα του παιχνιδιού έγινε ένα όμορφο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και αρκετά δυνατό σε αθλητικά πάντα πλαίσια. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα μας με πίεση σε όλο το γήπεδο και κλέβοντας αρκετές μπάλες εκμεταλλευόμενη τα λάθη των φιλοξενούμενων πήρε το προβάδισμα με 7-0 μόλις 1,30′ μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Η ομάδα μας συνέχισε στο ίδιο τέμπο με αποτέλεσμα στα μισά της πρώτης περιόδου η διαφορά να φτάσει και στους 10 πόντους (16-6). Και κάπου εκεί ξεκίνησε το «σόου» Γκοντόπουλου που βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα. Με το γκαρντ της Κατερίνης να παίζει εκπληκτικά το πικ εν ρολ είτε εκτελώντας είτε δημιουργώντας ο Πιερικός άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά με τη πρώτη περίοδο τελικά να τελειώνει υπέρ της ομάδας μας με σκορ 22-19.

Δυνατά ξεκίνησε ο Χαρίλαος και στη δεύτερη περίοδο και με ένα μικρό σερί 4-0 έστειλε τη διαφορά στους 7 (26-19) με το κόουτς Χατζηιωάννου να καλεί τάιμ άουτ. Η ομάδα του επέστρεψε πιο αποφασισμένη και με το κρεσέντο του Γκοντόπουλου έξω από τα 6,75 (είχε 4/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) η ομάδα του Πιερικού έτρεξε ένα σερί 04-12 και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 30-31. Η ομάδα μας έδειξε τη κατάλληλη ψυχραιμία και με σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενη με 38-35.

Με διαφορετική εικόνα γύρισαν από τα αποδυτήρια οι 2 ομάδες με το Πιερικό να μπαίνει πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι μετά από 3,5 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιερικός προηγήθηκε με 44-48 και 1,5 λεπτό αργότερα με 44-53 με το κόουτς Δημητριάδη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ θέλοντας να κόψει το ρυθμό που είχαν αποκτήσει οι φιλοξενούμενοι. Το τάιμ άουτ αυτό αφύπνισε τους παίχτες μας που γύρισαν πολύ πιο δυνατά στο παρκέ τρέχοντας ένα σερί 14-03 μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου ξαναπαίρνοντας τα ηνία του σκορ στο παιχνίδι διατηρώντας το μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Έτσι με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών παιχνιδιού η ομάδα μας εξακολουθούσε να είναι μπροστά στο σκορ με 58-56.

Χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να δείχνουν περισσότερη προσοχή και προσήλωση στον αμυντικό τομέα. Η ομάδα μας διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα το οποίο κυμαινόταν από 3 έως 7 πόντους δείχνοντας καθαρό μυαλό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα όταν και ανέβασαν τη πίεση τους οι παίχτες του Πιερικού στην απέλπιδα προσπάθεια τους να πάρουν το παιχνίδι. Τελικό αποτέλεσμα 71-65 και νίκη για την ομάδα μας. Μια νίκη που χαρακτηρίζεται δίκαιη με βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού.

Επόμενο παιχνίδι και τελευταίο εκτός έδρας για φέτος την επόμενη Κυριακή 14/5 κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας ο οποίος υποβιβάστηκε μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και έτσι το παιχνίδι δεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις 2 ομάδες.

Άριστη η διαιτησία των κυρίων Δημόπουλου και Καρπάνου.

Το φύλλο αγώνα:

Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Σ.Φ.Κ Πιερικός/Αρχέλαος 71-65

Διαιτητές: Δημόπουλος-Καρπάνος

Δεκ:22-19 16-16 20-21 13-09

Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης: (Δημητριάδης - Μούτσιος) Ιωάννου 4(1), Βουρνάς 10,Παπαδιονυσίου 4,Τοπουζίδης 8(1), Μουράτογλου 7(1), Σταυρόπουλος 2, Παπαρέγκας 12(3), Γεωργιάδης 11, Ψάλτου 13, Δημητρόπουλος.

Σ.Φ.Κ Πιερικός /Αρχέλαος: (Χατζηιωάννου) Γκοντόπουλος 25(7), Καλτσουνάς, Γκογκίδης 11(1), Καραγκιολίδης 9(1), Χανέλλι, Τοπούζης 4, Κωνσταντινίδης 9, Τσιρογιάννης 7(1), Παπαμιχαήλ.

Το τελευταίο 5΄λεπτο του παιχνιδιού

Πηγή: xtrikoupis.gr

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr