Ήττα στην πρεμιέρα για τον Λέων στο Βόλο

Δεν τα κατάφεραν οι Λέοντες στην πρεμιέρα της Γ Εθνικής και ηττήθηκαν στον Αλμυρό Βόλου από την τοπική ομάδα του ΓΣ Αλμυρού με σκορ 61-52.

Οι παίκτες του Σωτήρη Φαράντου έδειξαν να επηρεάζονται στο πρώτο δεκάλεπτο από το άγχος της πρεμιέρας και των τραυματισμών που είχε η ομάδα τις τελευταίες ημέρες με την ομάδα του Αλμυρού να κάνει δυνατό ξεκίνημα και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 13-5 και σκορ ημιχρόνου 30-21.

Στην επανάληψη με αντεπίθεση διαρκείας οι Λέοντες έκαναν το καλύτερο δεκάλεπτό τους και με σκορ 15-24 έφεραν τον αγώνα στα ίσα με σκορ 45-45.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό και επιλογές που σε συνδυασμό με τις κακές επιθέσεις και την εμφανή κούραση των παικτών του Λέων, βρήκαν γενναία σουτ, κλείδωσαν την άμυνά τους και επικράτησαν στον αγώνα με τελικό σκορ 61-52.

Κλειδί του αγώνος τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ για τον Λέων και η φτωχή συγκομιδή πόντων, πλην δύο δεκαλέπτων, κάτι που έκανε εμφανή την απουσία του τραυματία Βασίλη Μπόσμου και αποτέλεσε το όπλο των γηπεδούχων οι οποίοι βρήκαν πολλούς επιπλέον πόντους από τις ανανεώσεις των επιθέσεών τους.

Επόμενος αγώνας με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ

13-5, 17-16, 15-24, 16-7

Διαιτητές: Πιτσίλκας-Γιατρόπουλος

ΓΣ Αλμυρού (Νάνης): Κοντοστάθης 8(2), Μυλωνάς, Μαμούρας, Παπούλιας 12, Νάκος, Πολίτης 12(2), Χασιώτης 5(1), Χαρχαρής, Γώγουλας, Βαλαμούτης 6, Γιωτόπουλος 5(1), Τσαβές 13.

Λέων Μεσολογγίου (Φαράντος): Γεωργούλας 19(1), Παπαθανασόπουλος 13(2), Κολοβάκης 2, Ξηρός 3, Σταμούλης Χ. 2, Σταμούλης Γ. 8(1), Λειβαδάς 5(1), Πάσιος.