Σαχπατζίδης: «Σκληρή ομάδα ο Άρης με έμπειρους παίκτες, ο αγώνας θα κριθεί και στο μπασκετικό ξύλο»

Ο Γιάννης Σαχπατζίδης, αρχηγός του Μεσολογγίου, μίλησε για την πρεμιέρα της BasketLeague με αντίπαλο τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο 27χρονος σέντερ στο Yellow Radio 101,7

Για τις συνεχόμενες αναβολές: «Αναμένουμε να παίξουμε γιατί είμαστε δύο μήνες με προπονήσεις και φιλικά, ενώ προερχόμαστε και από μια εξάμηνη αποχή από το μπάσκετ. Περιμένουμε πως και πώς να ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Οι αναβολές μας επηρεάζουν κάπως στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως από την άλλη πλευρά μας βοηθούν να έρθουμε πιο κοντά σαν ομάδα και να προσαρμοστούν κυρίως τα νέα παιδιά που ήρθαν τελευταία».

Για το ότι το Μεσολόγγι πλέον παίζει στην Α1: «Η συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία είναι μια ιστορική στιγμή για το Μεσολόγγι και τον Χαρίλαο Τρικούπη, κάτι που κανείς δεν το φανταζόταν πριν μερικά χρόνια».

Για την πρεμιέρα με τον Άρη: «Δουλεύουμε αρκετά στην επιθετική μας λειτουργία, στο σκάουτινγκ και στις αδυναμίες του Άρη. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Άρης είναι μια σκληρή ομάδα και ειδικά στην άμυνα, έχει έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να βρούμε τη χημεία μας γιατί είμαστε μια καινούρια ομάδα, οπότε θέλουμε λίγο χρόνο και δουλειά».

Για το τι θα παίξει ρόλο στον αγώνα: «Το ματς θα κριθεί στη διάθεση και στο μπασκετικό ξύλο: πως θα βάλουμε τα κορμιά μας, πως θα βγαίνουμε από τα σκριν, πόσο θα αντέξουμε στη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι και έτσι θα πάει ως το τέλος. Θα μας επηρεάσει η απουσία του κόσμου, αλλά πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτό».

Για την έκβαση του πρωταθλήματος: «Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις χαμηλές θέσεις και θα υπάρξουν πολλές ομάδες πιστεύω που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς».

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Εύχομαι να το ξεπεράσουμε γρήγορα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται. Το Μεσολόγγι είναι από τις τυχερές πόλεις, δεν είχαμε κρούσματα. Το περάσαμε σχετικά εύκολα από τον Μάρτιο όταν και ξεκίνησε όλο αυτό. Στο Αγρίνιο πηγαίνουμε μόνο για προπόνηση στο γήπεδο και φεύγουμε κατευθείαν. Πρέπει να προσέχουμε και αυτό κάνουμε».

Πηγή: pressaris.gr