ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί για το παιχνίδι Κολοσσός H Hotels - Μεσολόγγι Baxi

Με τον αγώνα που θα γίνει το Σάββατο (31/10, 16:00) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας τη Ρόδου, μεταξύ του Κολοσσού H Hotels και του Μεσολογγίου Baxi θα ανοίξει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα τη Ρόδου άρχισε τη 15η σεζόν της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα με μία καλή εμφάνιση που όμως δεν συνδυάστηκε με νίκη στο Περιστέρι, ενώ εκείνη του Μεσολογγίου έκανε «ποδαρικό» στην κατηγορία με τη νίκη επί του Άρη που ήρθε με το τρίποντο του Γκριν στην εκπνοή.

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ομάδων, αφού ο νυν φόργουορντ του Μεσολογγίου Baxi, άρχισε τη διαδρομή του στην Ελλάδα από τη Ρόδο στη σεζόν 2012-13, για να ακολουθήσουν Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Κόροιβος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κολοσσός H Hotels προέρχεται από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες από ομάδες που ήταν νεοφώτιστες στην Basket League. Ηττήθηκε στη σεζόν 2018-19 από το Περιστέρι (77-84), τον Χολαργό στην παράταση (75-81) και στην περασμένη σεζόν από τη Λάρισα (80-83). Οι τελευταίες εντός έδρας νίκες της της επί ομάδας που προερχόταν από την Α2 ήταν εκείνες επί του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου (94-74) και του Πανιωνίου (70-62) της σεζόν 2017-18.

Στην τελευταία διετία ο απολογισμός της ομάδας της Ρόδου απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες ήταν συνολικά αρνητικός αφού μέτρησε μόνο μία νίκη σε επτά αγώνες. Τα κατάφερε μόνο στο παιχνίδι της περασμένης σεζόν με τον Ιωνικό Hellenic Coin στην Αθήνα (79-86). Συνολικά στις 14 σεζόν του στην Basket League, ο Κολοσσός H Hotels σημείωσε 18 νίκες σε 27 εντός έδρας ματς απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες αλλά το προβάδισμα του, ανεξαρτήτως έδρας, είναι μικρότερο με 29 νίκες και 26 ήττες.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

*Ο Θόδωρος Ζάρας με πέντε εύστοχες βολές θα φτάσει τις 400 στην Basket League, στην οποία έχει ποσοστό ευστοχίας 81,1%.

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μετράει 21 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον μία ασίστ. Η τελευταία φορά που δημιούργησε έστω ένα καλάθι, ήταν στις 10 Απριλίου 2019 στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

*Ο Κολοσσός H Hotels είχε 20+ εύστοχα δίποντα στα έξι τελευταία, εντός έδρας παιχνίδια του στην περασμένη σεζόν.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

*Ο Γιάννης Σαχπατζίδης θα πραγματοποιήσει την 50ή εμφάνιση του στην Basket League και με έναν πόντο θα φτάσει τους 200 στην κατηγορία.

*Επτά πόντοι χωρίζουν τον Κέβιν Λάνγκφορντ από τους 1.000 στην Basket League.

*Με τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Γιάννης Αγραβάνης θα συμπληρώσει τα 100 στην κατηγορία.