ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί για το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι Baxi

Τον δρόμο για την επιστροφή τις επιτυχίες θα αναζητήσουν το Σάββατο (9/1, 17:00) στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ και το Μεσολόγγι Baxi. Ο Δικέφαλος μετά από ένα σερί τριών νικών, υποχρεώθηκε σε ήττα στο Περιστέρι ενώ η νεοφώτιστη ομάδα μετά το αρχικό 3/3, μέτρησε επτά διαδοχικές ήττες.

Επιστροφή για δύο στο «παλατάκι»

Από μία σεζόν πέρασαν στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Χατζηνικόλας και ο Κέβιν Λάνγκφορντ. Πιο πρόσφατο το «ασπρόμαυρο» παρελθόν του Έλληνα γκαρντ αφού ήταν μέλος της περσινής ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά σαφώς πιο παραγωγικό εκείνο του Αμερικανού φόργουορντ που κατέκτησε με τον Δικέφαλο την τρίτη θέση της Stoiximan Basket League το 2015. Ήταν μάλιστα ο κορυφαίος του στο ματς με το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τη σειρά των μικρών τελικών του 2015 με τον Άρη, έχοντας στον τέταρτο αγώνα που έγινε στο «Παλέ», 22 πόντους, επτά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Η ιστορία

Ο αγώνας του Σαββάτου θα αρχίσει να γράφει την ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων. Αυτή που έχει ωστόσο ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες που προέρχονταν από την Α2, όπως δηλαδή το Μεσολόγγι Baxi, είναι μεγάλη και... σχεδόν αψεγάδιαστη.

Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), ο ΠΑΟΚ μετράει 59 νίκες σε 60 ματς κόντρα σε νεοφώτιστες ομάδες. Η μόνη που κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την έδρα του, είτε αυτή ήταν το Αλεξάνδρειο, είτε το PAOK Sports Arena, ήταν το Λαύριο Megabolt που τον νίκησε στις 19 Μαρτίου 2016 με 75-69.

Οι αριθμοί

 

ΠΑΟΚ

* Με τέσσερις πόντους ο Ζερμέιν Λοβ θα φτάσει τους 500 στην 43η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

+ Ως γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ σημειώνει 12,6 πόντους περισσότερους από τα παιχνίδια του μακριά από την Πυλαία (83,8 και 71,2 αντίστοιχα). Εκτελεί με ποσοστά υψηλότερα κατά 7% στις βολές και 11,7% στα δίποντα.

- Μετά από τέσσερα σερί παιχνίδια με 10+ εύστοχα τρίποντα, ο ΠΑΟΚ είχε επτά απέναντι στον Ιωνικό Hellenic Coin και πέντε στο ματς με το Περιστέρι.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

* Ο Κέβιν Λάνγκφορντ απέχει 11 αμυντικά ριμπάουντ από τα 300 στη Stoiximan Basket League.

+ Παρότι η παραγωγικότητα του πέφτει κατά τρεις πόντους, το Μεσολόγγι Baxi εκτελεί μακριά από το Αγρίνιο με ποσοστό καλύτερο κατά 8,6% στα τρίποντα, σε σύγκριση με τα παιχνίδια που δίνει εκεί (40% και 31,4% αντίστοιχα).

- Το Μεσολόγγι Baxi σημειώνει 71,1 πόντους κατά μέσο όρο, επίδοση που τον κατατάσσει στην τελευταία θέση της λίστας.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr