Έπεσαν οι υπογραφές με Μαρκ Λάιονς.. επιστροφή στα πάτρια εδάφη για Γκριν (vid)

Εβδομάδα αφίξεων και αποχωρήσεων η εβδομάδα που διανύουμε για την ομάδα του Μεσολόγγι Baxi.

Η νεοφώτιστη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας στην Basket League για ακόμα μια φόρα από την αρχή της περιόδου αναγκάζεται να προχωρήσει σε ακόμα μια αλλαγή στο ρόστερ με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο οικονομικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο για την ομάδα.

Την Κυριακή όπως όλοι γνωρίζεται ο Γκριν έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου εισήχθη εσπευσμένα την περασμένη Τετάρτη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εχθες Δευτέρα ο ταλαντούχος νεαρός Αμερικανός συνοδεία της προέδρου της ομάδας του Μεσολογγίου κ.α Βασιλικής Μπελέκου βρέθηκαν στην Αθήνα ώστε ο παίκτη να εξεταστεί από εξειδικευμένο ιατρό για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει. Δυστυχώς η διάγνωση είναι η ιδία με αυτή που έγινε κατά την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με τον Γκριν να μην μπορεί άμεσα να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη και συζήτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές η επιθυμία του παίκτη είναι να αποχωρίσει άμεσα για την Αμερική ώστε να συνέχιση την θεραπεία του εκεί, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την ομάδα.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου την περίμενε αυτή την εξέλιξη όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι γι αυτό και κινήθηκε άμεσα για την αντικατάσταση του με τον Μαρκ Λάιονς να είναι ο παίκτη που θα καλύψει το κενό του Γκριν.

Ο 31χρονος γκαρντ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aitosports.gr πριν λίγες ώρες απέστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στην Ελλάδα.

*Η αρχή της φετινής χρονιάς τον βρήκε στο Πουέρτο Ρίκο και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα, η ομάδα του Μεσολόγγι Baxi θα είναι η 10η ευρωπαϊκή του μετά τις Ροάν, Ζαντάρ, Ιρόνι, Ρισόν, Ουσάκ Σπορτίφ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Γκαζιαντέπ, Ενισέι, Πεζάρο.

*Αποκορύφωμα της καριέρας του το πρωτάθλημα Ισραήλ με την Μακάμπι Ρισόν το 2016, με τον ίδιο να μετράει 16,5 πόντους, 4,8 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ, ενώ στην ίδια λίγκα ήταν πρώτος σκόρερ το 2015 (Ιρόνι) με 18,4 πόντους και το 2017 (Χάποελ) με 20,1 πόντους.