Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού κύκλου "ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ" (Γ' ΜΕΡΟΣ) για τους διαιτητές της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Κατηγορία: Διαιτησία

Τα "ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ" αποτέλεσαν το επίκεντρο της θεωρητικής εκπαίδευσης για τρίτη συνεχή Δευτεριάτικη συγκέντρωση (30 Οκτωβρίου 2017) των Διαιτητών της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος παρουσίασε ο ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ, εκπαιδευτής διαιτησίας και παρατηρητής διαιτησίας Football League της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Ο κ. ΤΟΜΑΡΑΣ ασχολήθηκε με δώδεκα συνολικά φάσεις  -από Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις και επιλεγμένες από την UEFA- οι οποίες αφορούσαν "ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ" τα οποία θα έπρεπε να χαρακτηριστούν ως:

- ΑΠΡΟΣΕΚΤΑ (ΟΧΙ ΚΑΡΤΑ)

- ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΑ (ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ)

- ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ (ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ)

Μετά την παρουσίαση του κάθε video clip, ο Αγρινιώτης εκπαιδευτής απηύθυνε τον λόγο στους διαιτητές προκειμένου να επιλέξουν την σωστή απόφαση, προβάλλοντας τα αντίστοιχα επιχειρήματα.

Αρκετές ήταν οι φορές που το ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΛΕΙΔΙ για την σωστή απόφαση ήταν η ΕΝΤΑΣΗτου μαρκαρίσματος.

Ο κ. ΤΟΜΑΡΑΣ φρόντισε να λύσει τις όποιες απορίες δημιουργήθηκαν, αιτιολογώντας κάθε φορά τις συνθήκες του αντίστοιχου μαρκαρίσματος, ενώ στο τέλος παρουσίασε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ της UEFA για την αντίστοιχη παράβαση.

Πηγή: sdpna.blogspot.gr