H πλήρης απαξίωση της ιστορικής ΑΕΜ

Γράφει ο Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Με θλίψη παρατηρεί ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας τον συνεχή κατήφορο της θρυλικής ΑΕΜ.Η ομάδα της καρδιάς μας, η ομάδα σύμβολο με την ένδοξη 85χρονη ιστορία και την τεράστια προσφορά στον αθλητισμό του Μεσολογγίου, περνά ίσως τις πιό κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Πέρυσι, με διοίκηση ανάγκης κατέβηκε στο τοπικό πρωτάθλημα με αρκετούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή της και έσωσε δύσκολα το γόητρό της παραμένοντας τελικά στην Α΄ κατηγορία. Φέτος, έγιναν κάποιες προσπάθειες να σχηματιστεί μία βιώσιμη διοίκηση, που απέβησαν όμως άκαρπες και πλέον ο κίνδυνος της διάλυσης είναι ορατός. Η ομάδα φαίνεται ότι δεν έχει πλέον το λαϊκό έρεισμα.

Η κοσμοπλημμύρα της Κυριακής και ο ενθουσιώδης παλμός των φιλάθλων της έχουν γίνει μακρινές νοσταλγικές αναμνήσεις. Δεν αξίζει όμως αυτή η απαξίωση σ'αυτή την ομάδα. Την ομάδα που πρώτη εξύψωσε και δόξασε τον αθλητισμό της πόλης μας, όταν δεν υπήρχε κανένα άλλο αθλητικό σωματείο να μας εκπροσωπεί.

Με ανθρώπους που με τους κόπους και τις θυσίες τους κατάφεραν κάποτε να ιδρυθεί το Εθνικό Στάδιο της πόλης μας, με ανθρώπους που μέσα στη δίνη του εμφυλίου δίδαξαν πρώτοι την συμφιλίωση και επανίδρυσαν μεταπολεμικά την Ένωση. Που έβγαλε απ'τα σπλάχνα της τεράστιους παίκτες όπως οι Γκούβας (ΑΕΚ Αθ.), Κομματάς, Χασιώτης, Σοκόλας, Λεωνάκης,Θεοφυλάτος, Σταθέλος, Σκαρλάτος, Μαργέτης, Αντωνάτος, Πουλής,Μαντζουράτος, Καββάγιας, Δενδρινός, Ζήκος, Παπαναστασίου και άλλοι πολλοί του ένδοξου παρελθόντος. Αλλά και στη νεώτερη ιστορία της ανέδειξε μεγάλους παίκτες που κατέληξαν σε μεγάλες ομάδες (Ψεύτης, Τσακμακίδης, Ντρέλιας κλπ.).

Πού κατάφερε το 1977 με γηγενείς παίκτες το ανεπανάληπτο έπος της ανόδου στη Β΄ Εθνική, περνώντας από την κόλαση του Αιγίου.  Που αγωνίστηκε επάξια αρκετές φορές στη Γ΄ Εθνική, όπου φόρεσαν τη φανέλα της μεγάλοι Έλληνες παίκτες( Ταράσης, Δοντάς, Τσούξτος, Τσάντζος, Ιωακειμίδης κλπ.).Που κόσμησαν τον πάγκο της ονόματα όπως οι Κυράστας, Παθιακάκης, Λίμα κλπ. και την ενδεκάδα της δύο ανεπανάληπτοι ζογκλέρ(Κατσίφας, Τσάντζος) που όλοι απολαύσαμε. Που αγωνίστηκε για το Κύπελλο Ελλάδος σε Τούμπα, Φιλαδέλφεια, Καυτατζόγλειο και στο Μεσολόγγι γονάτισε τον ΟΦΗτου Γκέραρντ και του Μαχλά.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο ιστορικός αυτός σύλλογος πρέπει με κάθε τρόπο να επιβιώσει και να μας δώσει την χαρά να ξαναζήσουμε αυτές τις όμορφες εικόνες των φωτογραφιών.

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr