Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει… στο Μεσολόγγι

Το βραβευμένο φεστιβάλ Δράμας ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύει στο Μεσολόγγι.

Σας περιμένει την Παρασκευή 19/05/2017 στον υπαίθριο χώρο έξω από το Βυρώνειο (στην δυτική περιμετρική οδό) στις 20:30.

Οι Saltsinistas, οι Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης και η Κινηματογραφική Λέσχη διοργανώνουν την προβολή και με σπιτική λεμονάδα και ποπ κορν σας περιμένουν να περάσετε ένα όμορφο βράδυ Παρασκεύης.

Επιπλέον με τη συγκατάθεση του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου θα είναι ανοιχτή η βιβλιοθήκη της Βαλβείου για να την εξερευνήσετε. 

Σας περιμένουμε για μία ξεχωριστή βραδιά.

 

Ενημέρωση για το #ΔΑΣΑΚΙ

Μέλη της άτυπης ομάδας πολιτών Saltsinistas συναντήθηκαν χθες (11/05/2017) με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ευαγγελία Τσέλιου - Παναγοδήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έχοντας ως επίκεντρο το ΔΑΣΑΚΙ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί.

Με εφόδιο τις απαντήσεις των πολιτών για το #ΔΑΣΑΚΙ, τις οποίες αντλήσαμε από το ερωτηματολόγιο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, παραθέσαμε τα αιτήματά μας που σε πρώτο στάδιο αποτελούν απλές αλλά πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του χώρου.

Η πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία, μας ενημέρωσε πως θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βελτιωθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα η εικόνα που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στον συγκεκριμένο χώρο. 

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε την κ. Τσέλιου-Παναγοδήμου πως με την συνεργασία των πολιτών, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την δράση για το #ΔΑΣΑΚΙ, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο σημείο ώστε να αυξήθει η κινητικότητα και να ξεχάσουμε το εγκαταλελειμένο και έρημο τοπίο.

Ανοιχτή παραμένει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείτε να διατυπώσετε τις ιδέες σας για παρεμβάσεις και εκδηλώσεις που θα βοηθήσουν ώστε να δοθεί ζωή στο #ΔΑΣΑΚΙ: https://goo.gl/forms/jF1iEyQ7XHO59Qgm2

 

Ανάγκη για παρέμβαση στο Δασάκι ώστε να αποκτήσει ζωή (Βίντεο)

Η άτυπη ομάδα πολιτών Saltsinistas στα πλαίσια των δράσεων για ενεργοποίηση δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, κατέθεσε το παρακάτω αίτημα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που αφορά την αναβάθμιση του δάσους του λιμανιού της πόλης μας.

Συγκεκριμένα:

«Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων είναι φανερό πως η επισκεψιμότητα στο λιμάνι του Μεσολογγίου έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της λειτουργίας νέων καφετεριών, εστιατορίων και αναψυκτήριων. Η αύξηση αυτή, ωστόσο, δεν έχει επιφέρει τις αναμενόμενες θετικές αλλαγές και παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο του λιμανιού. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δασάκι που βρίσκεται πίσω από το θεατράκι και πολύ κοντά στα μαγαζιά. Το δασάκι έχει παραμεληθεί και ερειπωθεί με αποτέλεσμα ελάχιστοι πολίτες να το επισκέπτονται. Πρόκειται για έναν δημόσιο χώρο ύψιστης σημασίας, σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο σημείο της πόλης δίπλα από την λιμνοθάλασσα, κάτω από την σκίαση των δέντρων και με θεά το λιμάνι και την μαρίνα. Η αξιοποίηση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου μπορεί να μετατρέψει το δασάκι σε έναν ζωντανό, φιλόξενο και ελκυστικό δημόσιο χώρο που θα αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων.

Αύριο Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Δ. Μακρή «Έξοδος το μεγάλο γιουρούσι»

Κυκλοφόρησε και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Απριλίου, το νέο βιβλίο του Ιωάννη Δ. Μακρή «Έξοδος το μεγάλο γιουρούσι». 

Ένα ιστορικό βιβλίο με σημείο αναφοράς, την ηρωική και πολυακουσμένη Έξοδο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, από τις Εκδόσεις Πολύπλευρο.

Η  παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 19 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, στην Νομαρχία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 20:30.

Δήμητρα Βραχά

                             Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

                                             Εκδόσεων Πολύπλευρο

                             Χ. Τρικούπη 2 Μεσολόγγι, 30200

                             Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                            This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Ευηνοχώρι ''Φιλανθρωπικός αγώνας Ψηλοί - Κοντοί 2017''

Με επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά τον καθιερωμένο αγώνα της Μεγάλης Παρασκευής ΨΗΛΟΙ – ΚΟΝΤΟΙ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα αντιπροσωπεία του Δ.Σ (Μαραγκούλας Β, Ζαρκάδας Σπύρος) ευχαρίστησαν όλους που παραβρέθηκαν για την στήριξη και την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή.

Ο εφετινός αγώνας διεξήχθη στην μνήμη του Κων/νου Δ. Ξηρού και η διοίκηση του συλλόγου Η Αρχαία Καλυδώνα απένειμε τιμητική διάκριση για την πολύπλευρη προσφορά του στο χωριό μας.

Επίσης δόθηκε στην οικογένεια αρχειακό υλικό φωτογραφιών από διάφορες δραστηριότητες του Κώστα ενώ όλοι οι συμμετέχοντες υπέγραψαν στο άλμπουμ αυτό.

Ευχές από τον γιατρό και πρόεδρο του Τρίκαρδου Κατοχής κ.Ιωάννη Τριανταφυλλάκη

Διαχρονικά η Μεγάλη Εβδομάδα μου προκαλεί μια θλίψη. Μέσα από το πένθος όμως, όπως βιώνεται μέσα από την απώλεια και τον θάνατο, ανατέλλει η ελπίδα της Αναστάσεως. Ανάμεικτα συναισθήματα και αφορμή για εσωτερικό διάλογο και αυτοκριτική.

Στο Αναστάσιμο Μήνυμα, ο πόνος, η θλίψη, η αμαρτία, η προδοσία, η άρνηση, η ταπείνωση, η σταύρωση και το πένθος οδηγούν σε νίκη, χαρά, γέλιο, ζωή. Και ο δρόμος και τρόπος μοναδικός... η Αγάπη για τον Άνθρωπο. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

«Χριστέ μου... τι θα 'τανε η πορεία σου δίχως τη σμύρνα και το νάρδο στα σκονισμένα πόδια σου;»

Γιάννης Ρίτσος

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης

 

 

        

 

                             

Τελευταια νεα

Επικοινωνία μαζί μας

Contact Us

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: http://www.aitosports.gr