Σαν σήμερα πριν 71 Χρόνια Νίκη Μεσολογγίου - Εθνικός Μεσολογγίου ( Δεκέμβριος 1946 )

Μετά την απελευθέρωση, το καλοκαίρι του 1946 το ποδόσφαιρο αρχίζει και πάλι να αναπτύσσεται στη πόλη μας, με την ίδρυση των σωματείων ΝΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΟΣ.

Δύο σωματεία με αντίθετες πολιτικές καταβολές, αφού τα έντονα πολιτικά πάθη της εποχής δυστυχώς είχαν περάσει και στον αθλητισμό. Έτσι, την Νίκη εκπροσωπούσαν οι αριστεροί και τον Εθνικό οι δεξιοί.

Μετά την διεξαγωγή κάποιων φιλικών αγώνων με ομάδες άλλων πόλεων, αποφασίζεται τελικά να δοθεί μία φιλική συνάντηση μεταξύ τους, μετά και από επιθυμία των φιλάθλων της πόλης. Έτσι, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 1946 διεξάγεται ο πολυαναμενόμενος αγώνας, με την Νίκη να θριαμβεύει επί του Εθνικού με σκορ 7-1, με τις εφημερίδες της εποχής να αναφέρουν πως η μεγάλη διαφορά στο σκορ οφειλόταν στην αστάθεια του τερματοφύλακα του Εθνικού. Την επόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 1946 ( σαν σήμερα πριν 71 χρόνια ), διεξάγεται η ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων, με την Νίκη να επικρατεί και πάλι καθαρά με σκορ 8-1.

Μετά από αυτούς τους αγώνες οι δύο ομάδες δεν βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, αλλά μετά από συζητήσεις των διοικήσεων και λαϊκή απαίτηση των φιλάθλων, αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες η συνένωσή τους, με σκοπό την επανασύσταση της ιστορικής ΑΕ Μεσολογγίου, παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές. Μια απόφαση σταθμός στα αθλητικά χρονικά της πόλης μας κι ένα ισχυρό χαστούκι στον παραλογισμό του εμφυλίου.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν σ΄αυτούς τους αγώνες ήταν από την

ΝΙΚΗ : Θεοφιλάτος, Συνοδινός, Παππάς, Λιούμης, Λιβιεράτος Γ., Χασιώτης Κλης, Ραυτόπουλος, Λιβιεράτος Χρ., Κατσαντώνης, Καπνίσης, Λιβιεράτος Ζ., Καλάκης και από τον

ΕΘΝΙΚΟ : Γεωργακόπουλος, Καραβίας, Τερζόπουλος, Κιτσινέλης, Ρήγας Κ., Μπαρμπαρίτσας, Ντρες, Νεζερίτης, Τίγκας, Τριανταφύλλου, Καρυοφύλλης, Ρήγας Λ., Παπαναστασίου, Τασσόπουλος. 

( Στη φωτογραφία οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιασμένοι, οι παίκτες της Νίκης με την σκούρα φανέλα και του Εθνικού με την λευκή ).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr