72ος Δρόμος Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος  Ιερής Πόλης. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου  με την ονομασία ,  «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 72ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια  των εορταστικών  εκδηλώσεων  της επετείου  της ιστορικής Εξόδου ,σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος  των  Ελεύθερων Πολιορκημένων  (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό  της Ελευθερίας  έχει σκοπό  να δώσει την δυνατότητα στους  συμμετέχοντες  δρομείς  να τιμήσουν  τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά  κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΗ 2018

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:11:30π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία  είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική  Έξοδο ,και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας . Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι  9.800 μέτρα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 72ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν  ηλικία  μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων  Υγείας  καθώς  και μεμονωμένοι  αθλητές . Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές  Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας  με δική τους  ευθύνη . Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: 

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης , ως παρακάτω:

Καλύπτονται  οδοιπορικά : 50 Ε για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 100 χιλ. , 150 Ε έως300 χιλ. και 200 Ε άνω των 300 χιλ.,  εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 72ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΆΡΤΗ 2018

Αναχώρηση για την Ιερά Μονή  Αγίου Συμεώνος  ώρα 09:45   το πρωί  μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του  Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με   μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους  δρομείς  δεν έχουν μέσο  μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης . Η εκκίνηση του πρώτου λεωφορείου θα γίνει στις 09:45 και των άλλων ανά 10 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών στη Γραμματεία του Δρόμου  έως 11:15 π.μ  

Όρκος  αθλητών  ώρα 11:25 π.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής

Εκκίνηση 72ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα  11.30μ.μ μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ 2018

Απονομή επάθλων ώρα 13:00 περίπου

Η απονομή  επάθλων  θα γίνει  στον Κήπο  των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο  μετά το πέρας της Πομπής  της λιτανείας από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές –τριες  θα παραμείνουν  στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο που έχει κρατηθεί  για την απονομή  των βραβείων τους.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής /τρια

Αναγράφεται το όνομά του-της  και  η ιδιαίτερη  πατρίδα του  στην ειδική  μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.

Λαμβάνει ομοίωμα πιστόλας της εποχής.

Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας  με χρυσό μετάλλιο.

Όποιος αθλητής είναι νικητής για  τρεις(3)  φορές  στο Δρόμο Θυσίας  της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δίδεται  το όνομά του  σε δρόμο της πόλης.

2ος και 3ος Νικητής/τρια

Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν  αναμνηστικά      διπλώματα και μετάλλια.

3ος Δρόμος Θυσίας για μαθητές-τριες Δημοτικών σχολείων

Παράλληλα με τον Δρόμο Θυσίας θα διεξαχθεί και Δρόμος για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων συνολικής απόστασης 1000 μέτρων, με αφετηρία την Πύλη της Εξόδου και τερματισμό των Κήπο των Ηρώων

1.Συγκέντρωση των μαθητών-τριών έξω από το Πύλη της Εξόδου  ώρα 11:00 π.μ.

2.Εκκίνηση  του 3ου Δρόμου  Θυσίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων ώρα 11:30μμ.. από την Πύλη της Εξόδου και Τερματισμός στον Κήπο των Ηρώων

3.Οι μαθητές-τριες  που θα λάβουν μέρος οφείλουν να έχουν περάσει από Ιατρικές εξςτάσεις και η ευθύνη συμμετοχής τους βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς- κηδεμόνες τους που πρέπει να τους-τις συνοδεύουν  μέχρι την αφετηρία και να τους –τις παραλάβουν στον τερματισμό.

Υπεύθυνοι  διοργάνωσης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Καραγιάννη Λιάνα  τηλ. 6975741814, Καραβασίλης Δημήτρης τηλ 6988100381,Φαράντος Σωτήρης τηλ 6972729394,Λιαπίκος Κώστας  τηλ.6942468036..

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι διοργανώσεις, του 72ου Δρόμου Θυσίας και του 3ου Δρόμου Θυσίας Δημοτικών Σχολείων  τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου , και οργανώνονται από το  Πνευματικό Κοινωνικό και Αθλητικό Κέντρο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το 1ου Γυμνάσιο  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Παλαμαική Σχολή) και Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία  σχετικά  με την διοργάνωση , μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη, υπάλληλο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Συροκώστα Αγγελική στο τηλ 2631027268

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr