Αθλητικές υποδομές στο Δήμο Μεσολογγίου

Μετά από πρόσφατη ερώτηση βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με το θέμα των αθλητικών υποδομών του Δήμου και ειδικά της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, γίνεται γνωστό ότι:

Εδώ και μια τετραετία περίπου ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Έως εκείνη τη στιγμή, οι αθλητικοί χώροι που ήταν στην διάθεση των πολιτών δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας, αλλά ούτε κάλυπταν επαρκώς τις ανάγκες άθλησης των δημοτών.

Ο Δήμος και η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ισότιμης διαχείρισης σε όλες τις δημοτικές ενότητες, προχώρησε σε πλήρη αναμόρφωση αθλητικών χώρων που βρίσκονταν σε πλήρη εγκατάλειψη. Ενδεικτικά αναφέρονται το Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου, το γήπεδο της Κατοχής, το κλειστό του Αιτωλικού, το γήπεδο Αγίου Θωμά, ο χλοοτάπητας του σταδίου Μεσολογγίου, ο φωτισμός γηπέδου Νεοχωρίου, τα ανοικτά γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου (τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη), η ανακατασκευή χλοοτάπητα Αιτωλικού, η βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδων (εξοπλισμός, αποδυτήρια, στέγαστρα κ.λ.π) σε Γουριά, Πεντάλοφο, Ευηνοχώρι και Μεσολόγγι. Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται, όπου διαπιστώνεται η ανάγκη παρέμβασης. Στο έργο αυτό να σημειωθεί πως υποστηρικτές είναι τα ίδια τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους φροντίζοντας στη διατήρησή τους, αλλά και οι δημότες με τις υποδείξεις τους.

Δ.Α.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρο Μεσολογγίου (ΔΑΚ), ξεκίνησε με ριζικές παρεμβάσεις στον εξοπλισμό και στην αντικατάσταση των υπαρχόντων υποδομών παλαιάς τεχνολογίας (ψηφιακοί πίνακες χρονομέτρησης και αποτελέσματος, ταμπλό, μπασκέτες κ.α.). Τοποθετήθηκαν επίσης κλιματιστικά σώματα, ενώ έγιναν οι μεγαλύτερες δυνατές παρεμβάσεις στους χώρους αποδυτηρίων και γυμναστηρίου. Ο σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων στο ΔΑΚ Μεσολογγίου συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί πως ο χώρος πλέον πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων καθώς επίσης το «Τουρνουά Φιλίας» που περιλάμβανε την διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Παίδων των χωρών Ιταλίας – Ισπανίας - Γαλλίας - Ελλάδας και εντασσόταν στο επίσημο ημερολόγιο της FIBA του 2017.

Την ίδια ώρα ο Δήμος θα υποβάλλει έως 4-6-2018 Τεχνικό Δελτίο για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου ύψους 855.000 ευρώ.

Επίσης έχει υποβληθεί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το Τεχνικό Δελτίο και αναμένεται η έγκριση ποσού 60.000 ευρώ για επιπλέον εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Το έργο αφορά «Εργασίες αποκατάστασης στο ΔΑΚ Μεσολογγίου» (ΚΩΔ: 2018ΣΕ01602017)

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Σχετικά με το Κολυμβητήριο, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης των μελετών ενός σημαντικού και ειδικού χαρακτήρα έργου. Η επαφή με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι συνεχής, τόσο για το κατασκευαστικό σκέλος όσο και την χρήση, καθώς η αδειοδότηση αρχικά θα περιλαμβάνει ψυχαγωγική χρήση, με δυνατότητα επέκτασης για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr