Ανοικτή πρόσκληση – κάλεσμα του Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου στα σωματεία του Χ.Τρικούπη του Λέων και Γρ. Λιακατά

«Δυναμώνουμε το μπάσκετ στο Δήμο μας»

Σε επιστολή του προς τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των αθλητικών Συλλόγων Μπάσκετ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφέρει:

«Ο αθλητισμός και οι υποδομές του αποτέλεσαν από την έναρξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, ένας από τους κυριότερους άξονες στους οποίους θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό συνέβη για δυο σοβαρούς λόγους. Ο πρώτος αφορά τη νεολαία μας. Τα παιδιά στα οποία πρέπει να δοθεί το δικαίωμα και η ευκαιρία της δημιουργικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Ο επόμενος, αφορά το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που έχει την έμπνευση αλλά κυρίως την διάθεση να στηρίξει με κάθε τρόπο τις αθλητικές δράσεις και την έκφρασή τους. Το δυναμικό αυτό όπως διαπιστώθηκε είναι ευρύτατο.

Για τους λόγους αυτούς, πραγματοποιήθηκε μια γενικευμένη και ριζική ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε όλη την έκταση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο αυτό και ειδικεύοντας στον χώρο του Μπάσκετ, βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζουν να βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Μεσολογγίου, τα εξωτερικά γήπεδα και τα Κλειστά Νεοχωρίου και Αιτωλικού, αποκτώντας εξοπλισμό και κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες. Ο Δήμος και η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, στο συγκεκριμένο άθλημα έχει μια μεγάλη ιστορία που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την άνοδο της ομάδας «Χαρίλαος Τρικούπης» στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Ωστόσο στο δήμο μας δραστηριοποιούνται δυο ακόμη σωματεία με εξαιρετική υποδομή στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Ο ιστορικός Α.Γ.Ο. «Γρηγόρης Λιακατάς» Αιτωλικού και ο Αθλητικός Σύλλογος «Λέων» Ι.Π. Μεσολογγίου.

Απευθύνω λοιπόν ανοικτή πρόσκληση – κάλεσμα στις διοικήσεις των τριών αθλητικών σωματείων του μπάσκετ στο Δήμο μας, για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που στόχο θα έχει την καθιέρωση και την απρόσκοπτη συνέχεια της αθλητικής μας ιστορίας. Η συνεργασία και επικοινωνία όλων είναι θεωρώ επιβεβλημένη, δίνοντας την δυνατότητα ενδυνάμωσης του ίδιου του αθλήματος μέσα από την τοπική μας κοινωνία με νέους αθλητές που θα συνεχίσουν άξια αυτή την πολύτιμη παράδοση. Η εγγύηση της βιωσιμότητας, η εξοικονόμηση πόρων αλλά και η λειτουργικότητα είναι ο άξονας αυτού του εγχειρήματος, το οποίο όμως για να έχει ορίζοντα μακρόπνοο και επιτυχημένο, θα πρέπει να μείνει μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στο χώρο του αθλητισμού.

Κάθε διάλογος θα πρέπει να βασισθεί στην καλή πρόθεση όχι μόνο των διοικήσεων αλλά επίσης των ίδιων των αθλητών ή των δημοτών που επιθυμούν τα παιδιά τους να έχουν τη δυνατότητα της άθλησης.

Μόνο μ αυτό τον τρόπο μπορεί να οικοδομηθεί μια υγιής υποδομή με στέρεες βάσεις, για την οποία είτε προσωπικά είτε ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής επιθυμώ και θα είμαι ο «εγγυητής» της».

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr