Η έκθεση "Unus Mundus" της εικαστικού Βασιλικής Βουγιούκα, στη "Διέξοδο"

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ η «Διέξοδος» υποδέχεται στους χώρους του Ιστορικού της Μουσείου το εικαστικό έργο της ζωγράφου Βασιλικής Βουγιούκα “UNUS MUNDUS”.

Το έργο της Βασιλικής Βουγιούκα ενστερνίζεται το στυλ του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού και μέσω αυτού αξιοποιεί τις εικαστικές και ιστορικές αναφορές του. Παράλληλα, εξερευνά τις φιλοσοφικές τροχιές της αφαίρεσης, ενώ τα έργα τής έκθεσης είναι εμπνευσμένα από την ανάλυση των αρχέτυπων του Ελβετού ψυχιάτρου και διάσημου ψυχαναλυτή Carl Jung, των οποίων ολόκληρος ο ψυχικός κόσμος και η κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπου μεταφράζεται και ερμηνεύεται με βάση το συλλογικό ασυνείδητο.

Η Βασιλική Βουγιούκα είναι καθηγήτρια εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Το 2002 και το 2004, ως αριστούχος ζωγραφικής υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έργα της έχουν εκτεθεί επανειλημμένα σε ατομικές και σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr