Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τον Σπύρο Διαμαντόπουλο

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να προβώ σε δηλώσεις εν μέσω μιας συναισθηματικά φορτισμένης ατμόσφαιρας λόγω των δύσκολων στιγμών που περνάει η Χώρα μας αλλά οι εξελίξεις δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή. Η δημοσιοποίηση, δίχως νωρίτερα τη σύγκλιση της δημοτικής της ομάδας όπως ζητήθηκε, της παύσης των καθηκόντων μου από τον κ. Δήμαρχο αυτόματα με οδηγεί σε αντίστοιχη δημόσια τοποθέτηση.

Διαφωνώ ριζικά ως προς την πολιτική που χαράσσει ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής, τον τρόπο που διοικεί και ασκεί τα καθήκοντά του αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους συνεργάτες του.

Συμπορεύτηκα και εμπιστεύτηκα τον κ. Λύρο όταν αυτό έμοιαζε αδύνατο. Πίστεψα στη «δημιουργική ανατροπή», γιατί προερχόμουν από μια προσωπική πολιτική ανατροπή. Έπεισα ανθρώπους να μας ακολουθήσουν. Δεν είναι κρυφό ότι αποτέλεσα έναν από τους βασικούς συνεργάτες του σημερινού κ. Δημάρχου. Εξού και το θάρρος να καταθέτω την άποψή μου και την εμπειρία μου στο διοικητικό μοντέλο που ακολουθήσαμε, όπως αυτά ζητούνταν προεκλογικά.

Δεν έχω μάθει να μένω αμέτοχος όταν κάτι δεν πάει καλά. Όντας ελεύθερος λέω πάντα με ειλικρίνεια την άποψή μου. Αυτό για μένα αποτελεί πλεονέκτημα για να σας κοιτάζω στα μάτια. Για τον κ. Δήμαρχο αποτέλεσε απειλή γιατί δεν αντέχει την αντίθετη άποψη.

Διαφωνώ γιατί οι ατέρμονες συζητήσεις, ο υπερσυγκεντρωτισμός, η απουσία διαλόγου με τα όργανα μιας δημοτικής αρχής ήτοι η εκτελεστική επιτροπή και η δημοτική ομάδα, η λογική του αποφασίζω και διατάζω, οι παράλογες καθυστερήσεις, τραυματίζουν και τελικά σκοτώνουν κάθε υγιή προσπάθεια προς την κατεύθυνση του παραγόμενου έργου.

Γιατί για να παράξεις έργο χρειάζεται ταχύτητα και λήψη άμεσων αποφάσεων ειδικά το πρώτο έτος Διοίκησης μιας δημοτικής αρχής. Χρειάζεται επίσης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Αλλά και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στους συνεργάτες σου.

Προσπάθησα πολλάκις να μεταπείσω, να αλλάξω την ρότα του δημοτικού «Τιτανικού», μάταια όμως. Το παγόβουνο που κάποιοι από εμάς βλέπουμε μπροστά μας και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για κάποιους αποτέλεσε υπονόμευση και ένδειξη εσωτερικής αντιπολίτευσης. Αυτό θεωρείται ύβρις για εκείνους που «έχτισαν» μαζί με τον επικεφαλής τον συνδυασμό νίκης.

Φίλοι και φίλες,

Ήταν μεγάλο το ρίσκο που προσωπικά πήρα στις τελευταίες εκλογές. Το ήξερα. Στη ζωή πρέπει να μάθεις να δέχεσαι και τις κακές στιγμές. Αυτές σε κάνουν πιο ανθεκτικό, σε σμιλεύουν με Υπομονή. Γιατί ο χρόνος θα δείξει. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από το χρόνο. Και ο χρόνος θα κρίνει και εντέλει όλοι εσείς, αν σήμερα πράττω ορθά ή εσφαλμένα. Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος γι΄αυτή την εξέλιξη.

Έχοντας περίσσια αγάπη για τον τόπο όπου μεγάλωσα και ζω, όπου επένδυσα, αφιέρωσα πολύ χρόνο για να υπηρετήσω το κοινό καλό. Με τις αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της αγάπης, με πνευματικές δυνάμεις που απέκτησα από τη μελέτη και τις σπουδές μου αλλά και με τις κοινωνικές αρχές της συνεργασίας, της εργατικότητας και της κοινωνικής συνείδησης πορεύτηκα και συνεχίζω να πορεύομαι μέχρι σήμερα.

Καμία καρέκλα Αντιδημάρχου και κανένας θεσμικός ρόλος δεν μπορεί να παζαρευτεί για την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών.

Και φυσικά δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός για να παζαρέψω το χρόνο φυγής μου. Ούτε βάζω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το σκοπό για τον οποίο πολιτεύτηκα. Να προσφέρω στην πόλη μου ανιδιοτελώς.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να συμπορευτώ με μοναρχικές αντιλήψεις, με άλογες συμπεριφορές που δηλητηριάζουν τη δημοτική συνοχή και οδηγούν σε Αυτοκρατορικές συμπεριφορές. Το ΕΓΩ αποφασίζω δεν υπάρχει στο δικό μου κόσμο. Μόνο το ΕΜΕΙΣ.

Ζητώ συγνώμη από τους συναδέλφους μου και τα όσα σχέδια μαζί μοιραστήκαμε, εύχομαι ολόψυχα να βρουν εκείνοι τον τρόπο να μπορέσουν να συνεργαστούν. Όμως, ζητώ συγνώμη και από τους εκατοντάδες των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και που όπως πάντα μου έλεγαν.. « έχουμε απαιτήσεις από εσένα ». Τους διαβεβαιώνω ότι εξάντλησα όλα τα περιθώρια και ενδεχομένως να υπερέβη εαυτόν προκειμένου να αλλάξω την προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό πορεία.

Θα συνεχίσω ελεύθερα να ασκώ με ευσυνειδησία τα καθήκοντά μου ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Να λέω την άποψή μου. Γιατί την άποψή μου δεν μπορεί να την παύσει κανείς. Μόνο ο εντολοδόχος Λαός. Από εκείνον παίρνω εντολές και σε εκείνον λογοδοτώ.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να έχετε την υγεία σας, γρήγορα η Χώρα μας και ο πλανήτης να ξεπεράσει τη φονική δοκιμασία που βιώνει.

Μείνετε σπίτι - Μείνετε ασφαλείς.

ΥΓ. Παραδίδω σειρά έτοιμων μελετών προς δημοπράτηση και ήδη δύο έργα δημοπρατημένα. Αλλά και μελέτες σε εξέλιξη για σπουδαία έργα μέσω της Περιφερειακής Αρχής. Για όλα αυτά σαφώς και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση γιατί τα έργα ανήκουν στους δημότες. Οι αιρετοί είμαστε περαστικοί.

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr