ΚΙΝΑΛ: «Πήγαινε-έλα» οι ανακοινώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη

Ανακοίνωση Γραμματέα Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

«Παρακολουθούμε τα «πήγαινε-έλα» των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, για να καταλήξει σε διθυράμβους ο Υφυπουργός ότι, ενέταξε τα Αθλητικά Σωματεία στα μέτρα στήριξης από τον ιό COVID-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 31/03/2020 του Υφυπουργού, τα Σωματεία εντάσσονται στον ΚΑΔ 94991600 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περί «Υπηρεσίες που παρέχονται από Πολιτιστικές & Ψυχαγωγικές ενώσεις», για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά. Από την τελευταία ανακοίνωση αποκλείονται Σωματεία που έχουν δραστηριότητα λιγότερο από τρία χρόνια.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:

1.Γιατί δεν απαιτεί την τροποποίηση του ΚΑΔ ή καινούργιο ΚΑΔ για τα Αθλητικά Σωματεία για να είναι ξεκάθαρη η ένταξη, τώρα και στο μέλλον εάν προκύψει ξανά ανωτέρα βία;

2.Γιατί μπήκε η διάταξη της δραστηριότητας «τουλάχιστον την τελευταία τριετία»; Αυτό σημαίνει ότι Σωματεία που ιδρύθηκαν την τελευταία τριετία αποκλείονται των μέτρων στήριξης ακόμη κι αν έχουν λάβει την προβλεπόμενη από τον Νόμο 2725/99 Αθλητική Αναγνώριση και είναι δραστήρια; Τι θα γίνει με όλους τους νόμιμα εργαζόμενους σε αυτά τα Σωματεία αφού η διάταξη δεν επιχορηγεί σωματεία αλλά μόνο τους εργαζόμενους;

Όλα τα παραπάνω μας δημιουργούν ανησυχία αλλά και πολλά ερωτηματικά για τη συνέχεια».

Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Θανάσης Ζαννιάς

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr