Μήνυμα για τις Εορτές Εξόδου 2020 από την Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσολογγίου

Αναπόφευκτα, ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Eθνικής Eπανάστασης αλλά και έξι χρόνια πριν τη σημαδιακή για την πόλη μας χρονιά του «2026», η απόδοση φόρου τιμής στους Εξοδίτες, τόσο το Σάββατο του Λαζάρου όσο και την Κυριακή των Βαΐων, θα γίνει επί το πλείστον με νοερό τρόπο. Το μήνυμα όμως, που μεταφέρει η πράξη της «Εξόδου», ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε, πρέπει να ηχήσει έντονα και δυνατά σε όλη την οικουμένη.

Ο συλλογικός τρόπος λειτουργίας και λήψης των αποφάσεων μέσα στο Πολιορκημένο «Αλωνάκι», που αντικατοπτρίζεται κυρίως στην «απόφαση της Εξόδου», και πολύ περισσότερο η πραγματοποίηση της ηρωικής αυτής πράξης, η έφοδος των Εξοδιτών προς το δικαίωμα της Ελευθερίας γνωρίζοντας ότι ο θάνατος παραμονεύει, η συθέμελη ανατάραξη που προκάλεσε στον Ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης και στις τέχνες η συγκεκριμένη Θυσία και εν γένει τα διδάγματα των Εξοδιτών που μας άφησαν παρακαταθήκη, φέτος, θα τα αναλογιστούμε ο ένας μακριά από τον άλλο.  

Αυτή την χρονιά, ας μεταφέρουμε το μήνυμα μακριά αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία. Παράλληλα, ας δημιουργήσουμε αυτές τις ημέρες, το κλίμα κατάνυξης που οφείλουμε στους μάρτυρες προγόνους μας. Να κάνει ο καθένας μας το ελάχιστο δυνατό. Να ανάψουμε ένα κερί, να κάψουμε λιβάνι και να φέρουμε στη μνήμη μας τους ανθρώπους που μας δίδαξαν την αξία της Ελευθερίας. Ο καθένας ξεχωριστά και ταυτόχρονα όλοι μαζί, όπως εκείνοι.

Αυτή η αναγκαία απόσταση να λειτουργήσει για προσωπικό αναστοχασμό και ενσυναίσθηση πως όποτε λειτουργήσαμε με ομόνοια, πετύχαμε τους συλλογικούς μας στόχους.

Οι μέρες αυτές, να μας οπλίσουν με θάρρος και δύναμη για τη συνέχεια.

Να ζει το Μεσολόγγι!

Με κοινοτικούς χαιρετισμούς.

Όλγα Δασκαλή

Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr