Σπ. Διαμαντόπουλος: Nα σταματήσουν οι δια περιφοράς συνεδριάσεις

Καθώς η Χώρα μας, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μας προσπαθούν να επιστρέψουν σε ρυθμούς κανονικότητας καλό θα ήταν ο κ. Λύρος να ενεργοποιήσει εκ νέου τα ζωντανά δημοτικά συμβούλια αλλά και τις επιτροπές του Δήμου ιδιαίτερα την Οικονομική Επιτροπή στην οποία λαμβάνουν χώρα σοβαρές αποφάσεις που δεν έρχονται πλέον στο δημοτικό συμβούλιο.

Θεωρώ ότι έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την εφαρμογή του αυτονόητου μιας και γίναμε όλοι μάρτυρες της πρόσφατης συνάντησης – συζήτησης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον εθελοντισμό του Δήμου στην οποία παρευρίσκονταν αρκετά άτομα.

Αφήνοντας ασχολίαστο το ότι ενώ από την Κυβέρνηση γίνονται άλματα προόδου σε θέματα ψηφιοποίησης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα, προσπάθεια την οποία συνεπικουρούν οι περισσότεροι Δήμοι της Χώρας, εμείς επιλέγουμε την σύγκλιση των οργάνων μας δια περιφοράς..

Νομίζω ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων επιθυμεί πλέον τη ζωντανή διενέργεια των δημοτικών συμβουλίων κάτι που πρέπει η δημοτική αρχή να σεβαστεί. Τα θέματα που τρέχουν είναι πολλά και η ενημέρωσή μας δεν μπορεί να γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ όπως προεκλογικά δεσμεύτηκε ο κ. Λύρος θα πρέπει να ενεργοποιήσει και την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων ώστε όλοι οι δημότες να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση από την άνεση του διαδικτύου.

Σε τελική ανάλυση αν ο κ. Λύρος θεωρεί ότι η αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ας ενεργοποιήσει είτε την αίθουσα στο Τρικούπειο είτε ας ζητήσει την αίθουσα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Λύσεις υπάρχουν, διάθεση έχετε;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

πρ. Αντιδήμαρχος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου