Σπ.Διαμαντόπουλος: Δασάκι λιμανιού και παραποτάμια οδός Κατοχής

H πρόσφατη μικρή παρέμβαση στο Δασάκι, στο λιμάνι, μας δείχνει πως οραματίζονται κάποιοι την ανάπτυξη. Έργα με απουσία στόχου, χωρίς καμία προοπτική και προφανέστατα από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη συγκεκριμένη κατασκευή είναι αδύνατη η ομαλή διέλευση για πεζούς, ποδήλατα, άτομα ΑΜΕΑ κτλ. Κατασκευή που φυσικά επιλέχθηκε πριν πολλά χρόνια, με έντονα σημάδια κακοτεχνίας, θα περίμενε κανείς να ανακατασκευαστεί προς το καλύτερο επιλέγοντας κάτι πιο καλαίσθητο και κυρίως ασφαλές υλικό.

Μια ακόμη πρόταση που δεν πήρε το «πράσινο φως» από τον κ. Δήμαρχο και η οποία είναι κατατεθειμένη εγγράφως, δημοσιεύεται σήμερα μετά την επιλογή από τον ίδιο της αντικατάστασης μέρους του πλακόστρωτου με πέτρα μέσα στο δασάκι του λιμανιού.

Η πρόταση αφορούσε την ανάπλαση-αντικατάσταση του πλακόστρωτου σε όλο το δασάκι αλλά και την πεζοδρόμηση του Νοτίου τμήματος του δρόμου έναντι ξενοδοχείου Θεοξένια με καλαίσθητους κυβόλιθους, φωτισμό που δεν υπάρχει και ανάλογο αστικό εξοπλισμό, δημιουργώντας μια ζώνη περιπάτου με ασφαλή τρόπο για όλους. Ιδιαίτερα τις ημέρες της καραντίνας η εν λόγω περιοχή είχε την τιμητική της και αναδείχτηκε η χρόνια εγκατάλειψη και το βομβαρδισμένο τοπίο που δεσπόζει εκεί σήμερα. Επιπρόσθετα αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη εν δυνάμει παρέμβαση «δένει» με την ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας θεωρώ ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία η επιλογή του συγκεκριμένου έργου.

Φυσικά οι επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο σημείο αναβαθμίζοντας έτσι και αλλιώς την περιοχή έχουν δημιουργήσει μια ζώνη περιπάτου η οποία όμως εμποδίζεται από την άστοχη πριν χρόνια τοποθέτηση πέτρας. Η άστοχη επιλογή πέτρας δυστυχώς συνοδεύει και τα πεζοδρόμια της δυτικής και της ανατολικής περιμετρικής στα οποία κανείς ή ελάχιστοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν αλλά αυτό είναι μία άλλη περίπτωση. Και αυτή συζητήθηκε και προτάθηκε ιδιαίτερα για τη δυτική περιμετρική ( Πλώσταινας ) μιας και εκεί θα αλλάξει, ευτυχώς, ο ανύπαρκτος για είσοδο πόλης δημοτικός φωτισμός.
Μια ανάλογη επιπλέον πρόταση ήταν η ανάπλαση της παραποτάμιας οδού της Κατοχής και της πλατείας, δημιουργώντας αντίστοιχα μια ζώνη περιπάτου από τη γέφυρα και προς το χωριό αναδεικνύοντας ένα ακόμη εντυπωσιακό τοπίο και φυσικά το ποτάμι.

Και αν όλα αυτά φάνταζαν κάποτε ως ωραίες ιδέες, αφού έλειπαν τα χρήματα, τούτη τη φορά για καλή μας τύχη υπάρχουν τα χρήματα. Το όραμα λείπει και ο σχεδιασμός.

Εξηγούμαι,

α) 400.000€ από την πρόσκληση που τρέχει στο πράσινο ταμείο,

β) 400.000€ από το επερχόμενο leader αλιείας για Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου,

γ) 880.000€ που λιμνάζουν στα ταμεία του δήμου,

δ) 400.000€ που έχουν προκύψει από τις εκπτώσεις των δημοπρατηθέντων έργων Ηλεκτροφωτισμού και Οδοποιίας ( Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 ).

Ξεδιπλώνεται σιγά σιγά το κουβάρι της ασυμφωνίας μεταξύ εμού και του δημάρχου και που όπως σωστά αιτιολογήθηκε «Κατά το διάστημα συνεργασίας υπήρξαν ανυπέρβλητες διαφωνίες σχετικά με την στόχευση των έργων και τον τρόπο πραγματοποίησής τους οι οποίες καθιστούν αδύνατη την συνεργασία….και παντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με το ποια έργα έχουν προτεραιότητα, για τον τόπο και το χρόνο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Γιατί κάποιοι επιμέναμε για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα άλλαζαν την περιοχή και κάποιοι, όπως φαίνεται, αρκούνται στην αντικατάσταση της σπασμένης πέτρας διαφημίζοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο του πριν και του μετά.

Βρείτε το λάθος..

ΥΓ. Αλήθεια το έργο των 107.000€ ( ώριμη μελέτη ) που αφορά την αντικατάσταση των κρηπιδωμάτων στο νότιο τμήμα και τη μίνι διαμόρφωση της παραλίας της Τουρλίδας γιατί δυο μήνες μετά δεν το έχετε δημοπρατήσει; Να υποθέσω ότι το φυλάτε για έκπληξη να το απολαύσουμε του χρόνου το καλοκαίρι; Ή έχει να κάνει με την ταχύτητά σας στην εκτέλεση μιας και εμένα μου χρεώσατε δήθεν καθυστερήσεις;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr