Θ. Μωραΐτης: « ‘Το αθλητικό κίνημα στο απόσπασμα’: αυτός είναι ο πραγματικός τίτλος του αθλητικού νομοσχεδίου»

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του Αθλητικού Νομοσχεδίου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της Κυβέρνησης να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου ως αθλητική μεταρρύθμιση και ‘επανάσταση του αυτονόητου’, έχει τελικά καταφέρει να βάλει το αθλητικό κίνημα στο απόσπασμα».

« ‘Το αθλητικό κίνημα στο απόσπασμα’, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Μετά από την πολυδιαφημιζόμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους της αθλητικής κοινότητας για 10 μήνες, και με την υπόσχεση να διαμορφωθεί κλίμα συνεργασίας με το χώρο  να διασφαλιστεί ομαλότητα και ηρεμία,  βλέπουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, σημείωσε με έμφαση ότι «η Κυβέρνηση και σε αυτό το νομοσχέδιο, έρχεται με τις ίδιες τακτικές που εφαρμόζει σε όλες τις πολιτικές της να σαρώσει και το χώρο του αθλητισμού».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση δεν έχει αφήσει κανένα χώρο κοινωνικής και θεσμικής εκπροσώπησης που να μην εφαρμόσει το σχέδιο “παρέμβαση, έλεγχος, επίδειξη ισχύος”. Που να μην εφαρμόζει το σχέδιο “ικανοποίηση υμετέρων” και καταστρατήγησης δημοκρατικών αξιών, κανόνων διαφάνειας και λογοδοσίας”». Τόνισε, δε, ότι «σε αυτό το κρεσέντο αυταρχικότητας και πολιτικής ασυδοσίας προστίθεται και το σχέδιο “η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης”, που αποτελεί και τεράστιο κίνδυνο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Επιπλέον, κ. Μωραΐτης υπογράμμισε πως «όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του αθλητικού χώρου και ο κάθε γνήσιος φίλαθλος γνωρίζουν τις διαχρονικές παθογένειες του. Και όλοι διεκδικούν εδώ και χρόνια την απαλλαγή από τις τοξικές συνθήκες, συμπεριφορές και σχέσεις στον αθλητικό χώρο». Ταυτόχρονα, κάλεσε τον Υπουργό να «μην ισοπεδώνει τους πάντες»:

«Δεν μπορείτε να διαγράφετε την πολυετή αφιλοκερδή προσφορά πολλών παραγόντων  που κράτησαν και κρατούν ψηλά τη σημαία του αθλητισμού στη χώρα», είπε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΠΣ, συνεχίζοντας: « Δεν έχετε το δικαίωμα να επιβάλλετε ξαφνικό θάνατο σε ανθρώπους που συνέβαλαν χρόνια τώρα να βρίσκεται ο αθλητισμός στις πρώτες αξιακές θέσεις της κοινωνίας μας».

«Παρέμβαση, έλεγχος, επίδειξη ισχύος: αυτή είναι η μεταρρύθμιση που φέρνετε στον αθλητισμό»

Ο βουλευτής τόνισε ότι με το νομοσχέδιο «επιχειρείται έλεγχος στις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να εγκαθιδρυθεί κομματικό κράτος στη πυραμίδα του αθλητισμού».

«Με την τακτική σας, υποχρεώνετε Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες  να υποβάλουν τον εκλογικό τους κατάλογο υπό την έγκρισή σας. Και μάλιστα 45 μέρες πριν, ώστε να έχετε χρόνο για μαγείρεμα. Καθορίζετε το ποιος έχει δικαίωμα ψήφου και όχι τα καταστατικά των νόμιμων σωματείων», είπε χαρακτηριστικά. 

«Ικανοποίηση υμετέρων, καταστρατήγηση δημοκρατικών αξιών και διαφάνειας: αυτή είναι η “ανανέωση” που επιχειρείτε»

Ο κύριος Μωραΐτης είπε ότι το με το νομοσχέδιο «η Κυβέρνηση δε φέρνει το νέο, αλλά υποστηρίζει επί της ουσίας  αρεστούς σε αυτήν υποψηφίους προέδρους».

«Με φωτογραφικές διατάξεις καταργήσατε τα συγκεκριμένα κωλύματα που τους αφορούσαν με προηγούμενο νόμο έτσι ώστε να μπορούν να είναι υποψήφιοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι γνωστό ότι είναι συνδεμένοι  με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

«Ενσπείρετε και τον διχασμό την αθλητική κοινότητα, όπως και σε όλη την κοινωνία»

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι «συντελείται μια συνεχής συκοφάντηση των Αθλητικών στελεχών και καλλιέργεια κλίματος έντασης και διχασμού στην μεγάλη οικογένεια του Αθλητισμού». 

Κλείνοντας την εισήγησή του, τόνισε ότι «η εργαλειοποίηση των Πρωταθλητών για τη δημιουργία αντιπολιτευτικών ομάδων σε πολλές Ομοσπονδίες έχουν αναζωπυρώσει ένα κλίμα διαχωρισμού, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα σας” είπε κλείνοντας».

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr