Ν. Γκαρά - Μ. Κάτσης - Θ. Μωραΐτης: «Με μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια η Κυβέρνηση απαξιώνει την ΕΡΤ Α.Ε και εργαλειοποιεί τον αθλητισμό»

Ερώτηση για την πολιτική εξυπηρετήσεων ημετέρων από την Κυβέρνηση και συναλλαγής, ακόμη και προσπάθειας χειραγώγησης των αρχαιρεσιών των αθλητικών Ομοσπονδιών και Σωματείων μέσω της ΕΡΤ Α.Ε., κατέθεσαν ο Τομεάρχης και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκαρά, από κοινού με τον Τομεάρχη Αθλητισμού, Θάνο Μωραΐτη.

Στην ερώτηση την οποία υπογράφουν συνολικά _ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος για τη δημιουργία, μέσω της ΕΡΤ Α.Ε, μηχανισμού αδιαφανούς χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένου Συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των ερασιτεχνιών σωματείων στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις και απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 484.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη εταιρείας για την παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος - σύμφωνα με δημοσιεύματα - την ίδια στιγμή έχει αναλάβει την προώθηση και την προβολή συγκεκριμένου συνδυασμού για τις επερχόμενες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ, στον οποίο, μάλιστα, συμμετέχει και συγγενικό του πρόσωπο.

Μάλιστα, επιπλέον ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, σε μία πολυδάπανη και σκανδαλώδη εξωτερική παραγωγή τη στιγμή που η ΕΡΤ διαθέτει και το προσωπικό αλλά και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση ανάλογης τηλεοπτικής εκπομπής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν προς τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, τα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επιλογή αναδόχου, για να διεκπεραιώσει τη τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο “Τeam Hellas 2020ne – Road to Tokyo”;
  1. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός από την ΕΡΤ Α.Ε;
  1. Με ποια κριτήρια επελέγη η εταιρεία AN SPORTS & MEDIA στην οποία ανατέθηκε η εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής, με κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση.
  1. Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου που να δικαιολογούν το ποσό των 484.500,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ;
  1. Πόσες και ποιες τηλεοπτικές παραγωγές έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να επιλεγεί από την ΕΡΤ Α.Ε ως η καταλληλότερη με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης;

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr