Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου: "Να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, προσοχή και επαγρύπνηση από όλους"

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την τελευταία εβδομάδα βιώνουμε μια έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας. Τόσο στο Μεσολόγγι όσο και στο Αιτωλικό παρουσιάζονται πολλά ενεργά κρούσματα covid-19, πολλαπλάσια των κρουσμάτων που είχαμε αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα.

Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας επαυξημένης υγειονομικής κρίσης στην περιοχή μας επομένως το βασικό συστατικό της αντιμετώπισης είναι η ψυχραιμία και η σωστή και έγκυρη πληροφόρηση.

Οφείλουμε να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες για το τι κάνουμε αν έχουμε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (μένουμε σπίτι). Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει τις εξής οδηγίες: https://bit.ly/3uMPAqV

Επίσης οφείλουμε να ακολουθούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες για το τι κάνουμε αν έχουμε διαγνωστεί με covid-19 (μένουμε σπίτι - μιλάμε με τον γιατρό μας). Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ: https://bit.ly/3xTJ3MZ

Συμβουλευτείτε τους γιατρούς σας για τις όποιες απορίες έχετε. Μοχθούν για την υγεία μας και μαζί με το νοσηλευτικό/νοσοκομειακό/υγειονομικό προσωπικό της περιοχής δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να σταθούμε όρθιοι σε αυτή την κρίση.

Για όσους νοσούν ευχόμαστε πολλά περαστικά.

Επικρατεί μεγάλη σύγχυση για το άνοιγμα ή μη των δραστηριοτήτων και τι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εξαιτίας της έξαρσης. Αυτή την στιγμή ο Δήμος μας έχει χαρακτηριστεί περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου και ισχύουν τα εξής (δείτε στον πίνακα αριστερά την δραστηριότητα και δεξιά τους περιορισμούς): https://bit.ly/3eAdX5g

Για την εκπαιδευτική διαδικασία αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Παιδείας. Για την υγιεινή των σχολικών κτιρίων αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Για θέματα πολιτικής προστασίας λόγω πανδημίας αρμοδιότητα έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για οτιδήποτε προκύπτει σε κάθε σχολείο εμπιστευτείτε τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μοχθούν να κρατήσουν την εκπαιδευτική δραστηριότητα ζωντανή λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την προστασία της υγείας όλων (παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών).

Τέλος, για τις αιτίες της έξαρσης στην περιοχή μας, οφείλουμε να δώσουμε χρόνο να ξεπεραστεί η κρίση που βιώνουμε και στην συνέχεια να προχωρήσουμε τόσο σε ανάλυση, όσο και (αυτο)κριτική. Παράλληλα, οι ορθές ή μη, έγκυρες ή μη, έγκαιρες ή μη αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων (κρατικών, τοπικών κλπ), οφείλουν επίσης να αξιολογηθούν μετά την “καταιγίδα”.

Μέχρι τότε οφείλουμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση και να κρατήσουμε τη συνοχή της κοινότητας μας ώστε να μπορούμε σε λίγο καιρό να απολαμβάνουμε τα οφέλη των εμβολιασμών και του καλού καιρού τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Προσοχή, επαγρύπνηση και σύντομα όλοι υγιείς και μαζί!

Όλγα Δασκαλή

Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr