Δήμος Μεσολογγίου: τουριστικές κατοικίες στην Τουρλίδα

 

O Δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα στη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών  για να του παραχωρήσει κατά χρήση το νησί Τουρλίδα, έκτασης 1.200 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευάσει υποδομές τουριστικών κατοικιών.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται το ΦΕΚ 477/Δ/31.5.2006 το οποίο προσδιορίζει ακριβώς τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο νησί, δηλαδή τη διημέρευση και διανυκτέρευση και τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής σε μεμονωμένα διακριτά καταλύματα σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Η Τουρλίδα μέχρι το 1885 ήταν νησί, την χρονιά εκείνη κατασκευάστηκε δρόμος με την επιχωμάτωση της θάλασσας, για την κατασκευή του δρόμου χρησιμοποιήθηκαν τα υλικά από τις εκσκαφές που έγιναν για την κατασκευή του λιμανιού.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών η παραχώρηση έκτασης 45 στρεμμάτων κατά πλήρη κυριότητα στην περιοχή ΚΤΕΟ για τη δημιουργία εγκαταστάσεων εκθεσιακών χώρων και θεματικού χώρου.

Επίσης, θα ζητηθεί κατά πλήρη κυριότητα έκταση 129.500 τ.μ. σε περιοχή πίσω από το στάδιο (γήπεδο ποδοσφαίρου) Αγία Ελεούσα και το σύνολο της περιοχής της Μαρίνας έως αρχή στομίου διαύλου. Στη συγκεκριμένη έκταση προβλέπεται η δημιουργία των υποστηρικτικών υποδομών της μαρίνας και του αλιευτικού καταφυγίου και Ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.

 www.tornosnews.gr

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr