Απετράπη μεγάλη οπαδική συμπλοκή στο Αγρίνιο


Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι δημοσιογράφοι πριν από λίγο στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντής Ακαρνανίας Ιωάννη Ματσούκα, η αστυνομία κατάφερε χτες να αποτρέψει στο Αγρίνιο ένα πολύ σημαντικό γεγονός εμπλοκής οπαδών σε επεισόδια από το οποίο ίσως να θρηνούσαμε θύματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση δύο ομάδες οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αποτελούμενες από περίπου 150 άτομα η καθεμία προσέγγισαν την περιοχή του Αγρινίου με σκοπό να συγκρουστούν. Η αστυνομία, παρότι δεν είχε πληροφορίες για ζήτημα τόσο μεγάλη έκτασης, από την πρώτη στιγμή της προσέγγισης των ομάδων αυτών είχε πλήρη επίγνωση των κινήσεών τους.

Η πρώτη ομάδα οπαδών έφτασε στην πόλη λίγο μετά της 5 τα ξημερώματα και στάθμευσε τα οχήματά της στη περιοχή του Πανεπιστημίου και κατόπιν κινήθηκε μέσα στο Αγρίνιο. Όταν η αστυνομία έκρινε ότι μπορούσε τους απομάκρυνε.

Η δεύτερη ομάδα ήρθε με κονβόι αυτοκινήτων γύρω στις 9 το πρωί από τη Γέφυρα αλλά αντελήφθη μπλόκο που είχε η αστυνομία στην περιοχή τη Κλεισούρας και μπήκε από Κεφαλόβρυσο για να έρθει από Κουβαρά και Αχελώο.

Η αστυνομία έστησε διπλό μπλόκο, αφού το κονβόι αρχικά προσπάθησε να αλλάξει δρόμο από τη Ρίγανη, στην περιοχή του Ματσουκίου και εγκλώβισε τα αυτοκίνητα, που παρέμειναν εκεί μέχρι να απομακρυνθούν οι αντίπαλοι εκτός ορίων της Περιφέρειας!

Υπάρχουν οκτώ συλληφθέντες από την πρώτη έρευνα που έγινε στα αυτοκίνητα των οπαδών που κινήθηκαν στην εθνική οδό(με μόνο έναν Αγρινιώτη ανάμεσά τους) όπου βρέθηκαν 3 καδρόνια, μια μάσκα φουλ-φέις και 8 κράνη.

Στη συνέχεια από την έρευνα που έγινε και στη διαδρομή και των δύο ομάδων οπαδών βρέθηκαν 90 καδρόνια για συμπλοκή, 6 βόμβες μολότωφ(3 βόμβες στη διαδρομή κάθε ομάδας) και 3 δακρυγόνα.

Τα ευρήματα θα πάνε για εργαστηριακό έλεγχο ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα που κινήθηκαν στην εθνική οδό είχαν καλυμμένες πινακίδες αλλά θα αξιοποιηθούν και στοιχεία από τη Γέφυρα και αλλού.

Από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων προέκυψε ότι αν και οι συλληφθέντες είναι μόνο από την ομάδα που κινήθηκε εκτός Αγρινίου, η δικογραφία θα είναι κοινή και θα υπάρξουν από τα ευρήματα και άλλες συλλήψεις.

Οι ήδη συλληφθέντες έχουν πάρει το δρόμο για την εισαγγελία στο Αγρίνιο. Ο μεγάλος χρόνος που παρέμεινε η μια ομάδα οπαδών στην πόλη(από τα ξημερώματα μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι)προέκυψε γιατί έπρεπε να αποχωρήσουν συνοδευόμενοι και να μην συναντηθούν οι δύο ομάδες στη εθνική οδό.

Αφού η πρώτη ομάδα οπαδών έφτασε συνοδεία μέχρι την Ακράτα(!), μόνο τότε ξεκίνησε η αποχώρηση της δεύτερης ομάδας από την περιοχή κοντά στο Ματσούκι με συνοδεία πάλι μέχρι την Ακράτα.

Η αστυνομία εξήγησε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει την έκταση της εμπλοκής ντόπιων στη υπόθεση αλλά πριν από τα γεγονότα δεν υπήρξε πληροφόρηση. Πάντως από ότι φαίνεται η έκταση που θα έπαιρναν τα γεγονότα δεν ήταν σε γνώση και τόσο πολλών από εκείνους που υποστηρίζουν τις δύο ομάδες στη περιοχή.

Επρόκειτο για «ραντεβού» κλεισμένο «κεντρικά» δηλαδή.

www.agrinionews.gr

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr