Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο: « Παιδαγωγική και κοινωνική αξιοποίηση ενός περιπάτου» (Φωτο)

 

Δελτίο Τύπου

« Παιδαγωγική και  κοινωνική αξιοποίηση ενός περιπάτου»

Την Τετάρτη 23/11/2016 το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου πραγματοποίησε τον πρώτο ημερήσιο περίπατο του στο λιμάνι της πόλεως. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου  ομόφωνα αποφάσισε την παιδαγωγική αξιοποίηση του περιπάτου  με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αλληλεγγύης αλλά και την καλλιέργεια αγάπης  για το βιβλίο. Στα πλαίσια  λοιπόν του ημερήσιου  περιπάτου μας  πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις - επισκέψεις.

Δράση 1: πριν τον περίπατο (09:00 – 09:30) παραβρεθήκαμε στον χώρο που γίνετε το συσσίτιο της εκκλησιάς και  παραδώσαμε τρόφιμα ως σχολείο και  ενημερωθήκαμε για την προσφορά της Εκκλησιάς αλλά και των γυναικών που εθελοντικά εκεί  μαγειρεύουν  καθημερινά για  συνανθρώπους μας. Η επίσκεψη έκλεισε με ιδιαίτερη συγκίνηση διότι στην αποχώρηση μας οι γυναίκες εθελόντριες μας τραγούδησαν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι δίνοντας έτσι τις ευχές τους για καλές γιορτές.

Δράση 2:  Αμέσως μετά (09:30 – 10:00) επιστρεφθήκαμε την Βάλβειο βιβλιοθήκη για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα «Πάμε Βάλβειο» που διοργανώνει ο σύλλογος «Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου» και να πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό που τρέχει αλλά και να ενημερωθούμε από τον υπεύθυνο της  βιβλιοθήκης για τις ώρες λειτουργιάς, την διαδικασία δανεισμού, το σύστημα αρχειοθέτησης κ.α.

Εκ’ της διευθύνσεως 

 

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr