"Ας βάλουμε λοιπόν ο καθένας μας το λιθαράκι του, για να έχει η πόλη μας τον αθλητισμό που της αξίζει"

Έγινε χθες η "πρώτη" της ομάδος μπάσκετ του Χαρίλαου Τρικούπη, που ως γνωστόν θα συμμετέχει φέτος για δεύτερη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Κατ' εμέ πολύ μεγάλο επίτευγμα για τον αθλητισμό της πόλης μας. Δυστυχώς όπως και στην πρεμιέρα της ΑΕΜ πριν λίγες μέρες, δεν βρέθηκαν πάνω από 5-6 φίλαθλοι στο στάδιο (εξαιρούνται τα μέλη των διοικήσεων των ομάδων).

Ενδεικτικό ίσως της έλλειψης ενδιαφέροντος της πλατιάς μάζας των πολιτών του Μεσολογγίου απέναντι στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Δεν έχει και μεγάλη σημασία, θα πει κάποιος, αφού το ζητούμενο είναι η συμμετοχή του κόσμου κυρίως στους αγώνες. Ίσως να μου χτυπάει εμένα άσχημα, γιατί έχω ζήσει πρεμιέρες των 500 ατόμων (στην ΑΕΜ κάποτε). Ίσως να είναι ιδίωμα της εποχής που ζούμε.

Πάντως, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι οι παίκτες των ομάδων μας, αλλά κυρίως τα μέλη των εκάστοτε διοικήσεων των σωματείων, που μοχθούν χωρίς να έχουν κανένα οικονομικό όφελος (το αντίθετο μάλιστα), χρειάζονται την οικονομική (διαρκείας, εισιτήρια κλπ.) ή τουλάχιστον την ηθική συμπαράσταση και παρουσία των φιλάθλων της πόλης, για να μπορούν να συνεχίζουν δυναμικά το έργο τους. Διότι ελλείψει κάποιων δραστήριων ανθρώπων που αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα τις τύχες των αθλητικών μας σωματείων, ίσως στο μέλλον παρατηρηθούν ξανά τα νοσηρά φαινόμενα της διάλυσης (όπως συνέβη με το σωματείο του Χ. Τρικούπη πριν μερικά χρόνια), ή της παρ' ολίγον μή καθόδου στο πρωτάθλημα της ΑΕΜ πέρυσι το καλοκαίρι.

Ας βάλουμε λοιπόν ο καθένας μας το λιθαράκι του, για να έχει η πόλη μας τον αθλητισμό που της αξίζει.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr