Παίκτης της ομάδας ράγκμπι του Παναθηναϊκού ο Μεσολογγίτης Νίκος Κανάς!

Έχουμε δει μεσολογγίτες αθλητές σε πολλά σπορ όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, τον στίβο. Ήρθε και η σειρά να δούμε μεσολογγίτη να αγωνίζεται σε ομάδα ράγκμπι! Ναι καλά διαβάσατε ράγκμπι. Σε ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα στη χώρα μας, αλλά με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον πλανήτη.

Ο Νίκος Κανάς ανήκει εδώ και λίγες μέρες στο δυναμικό της ομάδα ράγκμπι του Παναθηναϊκού! Ο 19χρονος μεσολογγίτης με τα σωματικά προσόντα και το ύφος που τον διακατέχει είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το δικό του στίγμα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ράγκμπι.

Για την ιστορία ο πρώτος μεσολογγίτης που αγωνίστηκε σε ομάδα ράγκμπι ήταν ο Αντρέας Πρεμέτης.

Ευχόμαστε στον Νικόλα να είναι υγιής και να έχει μια λαμπρή πορεία στο άθλημα που λατρεύει.

Τι πρέπει να ξέρετε για το άθλημα:

Το ράγκμπι ή ράγκμπι φούτμπολ είναι ένα διαδεδομένο, πολύ παλιό ομαδικό άθλημα, το οποίο παίζεται από ανδρικές ομάδες και από το 1982 και από γυναικείες. Υπάρχει το παιχνίδι με ομάδες των 15 παικτών (ράγκμπι γιούνιον), αλλά είναι διαδεδομένες επίσης μορφές ράγκμπι με ομάδες 13 παικτών (ράγκμπι λιγκ) και 7 παικτών (σύντομης διάρκειας).

Το άθλημα έχει κοινή καταγωγή με το ποδόσφαιρο, ενώ από το ράγκμπι έχουν προέλθει διάφορα άλλα αθλήματα, που αποτελούν τοπικές παραλλαγές του. Πιο γνωστά είναι το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Το ράγκμπι είναι ολυμπιακό άθλημα. Εμπνευστής του αθλήματος θεωρείται ο Άγγλος καθηγητής Γουίλιαμ Γουέμπ Έλις (William Webb Ellis), ο οποίος το 1823, όταν ήταν μαθητής στο σχολείο του Rugby της Αγγλίας, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο, πήρε την μπάλα στα χέρια του και άρχισε να τρέχει.

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr