Συνέντευξη της Κατερίνας Χαβαλίνα, υποψήφιας για το Τοπικό Συμβούλιο, με τον συνδυασμό "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"

Είναι επιβεβλημένο να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους που ζητάνε τη ψήφο μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.

Πώς σκέφτονται για την πόλη, τί σχέδια έχουν, γιατί συμμετέχουν στις εκλογές;

Σε αυτά τα πλαίσια, η Κατερίνα Χαβαλίνα, υποψήφια με τον συνδυασμό "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου", διεκδικώντας τη συμμετοχή της στο Τοπικό Συμβούλιο, απαντά σε 7 ερωτήσεις!

Σε μια περίοδο όπου οι πολίτες απαξιώνουν την πολιτική, εσύ αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτή σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Τι σε ώθησε σε μια τέτοια απόφαση;

Πιστεύω ότι η δραστηριοποίηση σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι ο τρόπος για να αναστραφεί η νοοτροπία που υπάρχει όσον αφορά την πολιτική. Η συμμετοχή στα πλαίσια της κοινότητας συμβάλει στην εκδημοκράτιση των θεσμών μας. Όσο πιο ενεργοί είναι οι πολίτες στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων της κοινότητας τόσο ενδυναμώνεται η αίσθηση ότι οι λύσεις σ’αυτά τα προβλήματα είναι εφικτές. Πιστεύω ότι η πολιτική δεν είναι κάτι μη προσεγγίσιμο και ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε.

Γιατί επέλεξες το Συμβούλιο Κοινότητας και όχι μια προσπάθεια να εκλεγείς στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Η εισαγωγή κοινοτικών συμβουλών στο υπάρχον πολιτικό πλαίσιο δημοτικής διοίκησης είναι ένα θετικό βήμα έτσι ώστε η κοινότητα να έρθει πιο κοντά στην διοίκηση. Τα καθημερνά προβλήματα να έρθουν πιο κοντά στα εκτελεστικά όργανα του Δήμου. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τα κοινοτικά συμβούλια πλέον ο πολίτης μιας κοινότητας θα μπορεί να είναι πιο ενεργός και πιο άμεσος όχι μόνο με την αναφορά κάποιων προβλημάτων αλλά και με την συμβολή του ως προς την επίλυση τους. Είναι αυτή η αμεσότητα ως προς την επαφή με την καθημερινότητα που προσφέρουν τα κοινοτικά συμβούλια που με ενδιαφέρει πρωτίστως και που με έκανε να τα επιλέξω ως τρόπο πολιτικής δραστηριότητας.

Θεωρείς ότι οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Κοινότητας είναι αρκετές ώστε να μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών;

Οι θεσμοί μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με την συμβολή των πολιτών. Σίγουρα οι αρμοδιότητες θα μπορούσαν να είναι περισσότερες αλλά είναι στο χέρι μας μέσα από την μαζική δραστηριότητα και την θετική ανταπόκριση των πολιτών να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα τους και μέσα από αυτό να αναδειχτούν στο μέλλον σε θεσμούς με περισσότερες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ποια αξιολογείς ότι είναι τα βασικά προβλήματα της κοινότητας Μεσολογγίου;

Κάθε κοινότητα έχει τα προβλήματα της και τα προβλήματα είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Το σημαντικό είναι όχι το να τα αριθμούμε αλλά να δημιουργήσουμε το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορούν πιο εύκολα να επιλύονται. Τα θέματα μιας κοινότητας γίνονται προβλήματα όταν δεν έχουν επιλυθεί με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας σε ένα σημείο στο οποίο πλέον στοιβάζονται και γίνονται αφόρητα σε όποια διοίκηση αναλαμβάνει. Εδώ είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε για την αποσυμφόρηση όχι μόνο λύνοντας τα προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί, αλλά και με την άμεση αντιμετώπιση των διάφορων θεμάτων που έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια.

Σε περίπτωση που εκλεγείς, σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι θα είσαι πιο αποτελεσματικός ώστε να ασχοληθείς με αυτόν;

Από τα διάφορα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω περισσότερο από τα υπόλοιπα είναι το πλαίσιο αξιοποίησης της Μαρίνας Μεσολογγίου. Τo Μεσολόγγι περιβάλλεται από νερό και αυτό είναι ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της πόλης μας. Πιστεύω ότι με ένα σωστά μελετημένο πλάνο, η Μαρίνα μπορεί να λειτουργήσει με σωστές προδιαγραφές και να συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού και κατά συνέπεια στην οικονομία του τόπου.

Πώς οραματίζεσαι να είναι το Μεσολόγγι σε 4 χρόνια από τώρα;

Κάθε πόλη έχει τις δικές της ομορφιές και την δικιά της ιστορία, πιστεύω ότι οι πόλεις και η πόλη του Μεσολογγίου πρέπει να αναπτύσσονται αναδεικνύοντας αυτά. Είναι αυτό που μας ξεχωρίζει και μας κάνει περήφανους. Οι νέοι άνθρωποι να θέλουν να μείνουν στο Μεσολόγγι, να δραστηριοποιηθούν, να επιχειρήσουν, να κάνουν οικογένεια. Αλλά πιο πολύ αυτό που κάνει μια πόλη περήφανη είναι η ευτυχία και η ευημερία των πολιτών της.

Το 2026 είναι η επέτειος των 200 ετών από την Έξοδο, ουσιαστικά το Μεσολόγγι γίνεται το επίκεντρο του κόσμου για ένα χρόνο. Τί χρειάζεται να κάνει ο Δήμος ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την συγκυρία;

Η ιστορία της εξόδου δεν αφορά μόνο Μεσολογγίτες ούτε μόνο Έλληνες αφορά όλον τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι η βάση μέσα από την όποια πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το ιστορικό γεγονός. Να ταυτίσουμε δηλαδή την έξοδο με τον ίδιο τρόπο που ταυτίστηκε εκείνη την εποχή με τις επαναστατικές ιδέες που είχαν κατακλύσει την Ευρώπη του 19ου αιώνα. Να φέρουμε δηλαδή στον 21ο αιώνα και σε παγκόσμιο επίπεδο τα ιδεώδη που ενσάρκωσαν αυτό που λέμε ΕΞΟΔΟΣ. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλοι να είμαστε ενεργοί (δημοτική αρχή και πολίτες) με κοινό στόχο και όραμα.  

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr