Με απολυτη επιτυχία στέφθηκε το UEFA Development Tournament

Δελτίο Τύπου

Ε.Π.Σ.Αιτ/νίας για το UEFA Development Tournament

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το αναπτυξιακό τουρνουά της UEFA (UEFADevelopmentTournament) Εθνικών Ομάδων Κορασίδων και Παίδων U16, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο από 12-23 Φεβρουαρίου 2018. Η ανάληψη του αναπτυξιακού τουρνουά από την Ε.Π.Σ.Α. ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της και προέδρου της επιτροπής Εθνικών ομάδων και μέλους της επιτροπής Grassrootsτης UEFA κ. Παπαχρήστου και διεξήχθη υπό την αιγίδα της UEFAκαι της Ε.Π.Ο. και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός και του Δήμου Αγρινίου.

Το αναπτυξιακό τουρνουά (UEFADevelopmentTournament), συμβάλλει ενεργά στη στρατηγική ανάπτυξη του αθλήματος (στο συγκεκριμένο τουρνουά η UEFAγια πρώτη φορά εφάρμοσε το πείραμα με την ολιγόλεπτη (8 λεπτά) αποβολή ποδοσφαιριστή από τον αγωνιστικό χώρο για συγκεκριμένες παραβάσεις αντί της κίτρινης κάρτας) και διεξάγεται βάσει των υψηλών αγωνιστικών προτύπων και οργανωτικών προδιαγραφών που τίθενται από την UEFA, σε μορφή ολιγοήμερου τουρνουά. Αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός υψηλού κύρους και αγωνιστικής αξίας, με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία.

Το τουρνουά διεξήχθη σε 2 Φάσεις: στην 1η Φάση από 12-16 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή των εθνικών ομάδων κορασίδων (U16) της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Σλοβακίας και της Ρωσίας στην οποία η Εθνική μας ομάδα σημείωσε 2 νίκες και κατετάγη στην 2η θέση πίσω από την Γαλλία και στην 2η Φάση από 18-23 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή των εθνικών ομάδων παίδων (U16) της Ελλάδας, της Ουαλίας, της Σλοβακίας και της Ρωσίας στην οποία η Εθνική μας ομάδα σημείωσε 2 νίκες και 1 ισοπαλία και κατετάγη στην 1η θέση. Με την εθνική μας ομάδα των Κορασίδων αγωνίστηκε η Αιτωλοακαρνάνα Ευθυμίου Νεκταρία που αγωνίζεται στο Μεσολόγγι 2008 η οποία ήταν και η αρχηγός της εθνικής μας, ενώ με την αντίστοιχη των παίδων αγωνίστηκαν οι Αιτωλοακαρνάνες Μπελεβώνης Χρήστος, Κωνσταντόπουλος Αποστόλης οι οποίοι ήταν οι αρχηγοί της εθνικής μας όπως και οι Σκιαδάς Βασίλης και Θεοτοκάτος Παναγιώτης που όλοι αγωνίζονται στον Παναιτωλικό και σίγουρα αποτέλεσαν ιδιαίτερη τιμή για την Αιτωλοακαρνανία.

Οι Υπεύθυνοι και τα προπονητικά teamόλων των Εθνικών ομάδων που φιλοξενήθηκαν στο Αγρίνιο, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την συνεργασία, την οργάνωση και την αρτιότητα της διοργάνωσης και των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τους αγώνες (γήπεδο Παναιτωλικού, Emileon, Δ.Α.Κ. Μ. Κούσης) αλλά και από τα προπονητικά κέντρα-γήπεδα (Δοκιμίου-Καλυβίων-Emileon-Καραπαππά-Παναιτωλίου), όπως επίσης κι από τις ξενοδοχειακές μονάδες όπου διέμειναν. Τα συγχαρητήρια και οι θετικές εισηγήσεις των Παρατηρητών της UEFAκαι των υπευθύνων της Ε.Π.Ο. ήταν η επιβράβευση της επιτυχίας της όλης διοργάνωσης.

Η επιτυχία μιας διοργάνωσης τέτοιου κύρους, σε ελληνικό έδαφος και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, συνδέεται με σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη:

Δίνεται η ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες να βιώσουν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες στη χώρα που αποτελεί την κοιτίδα του αθλητισμού και δημιούργησε τη φιλοσοφία του Ευ Αγωνίζεσθε.

Τονίζεται η παιδαγωγική και πολιτισμική πτυχή της διοργάνωσης, η σημασία της ανταλλαγής ιδεών, της ουσιώδους διαπολιτισμικής επικοινωνίας και της δημιουργικής αγωνιστικής συνύπαρξης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Δίνεται κίνητρο και ευκαιρία για ουσιαστική εμπλοκή πολιτειακών φορέων και πολιτιστικών αρχών, βελτίωση των υποδομών, ανάδειξη των δυνατοτήτων και επιπέδου των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας στους τομείς της άθλησης, της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας.

Αναδεικνύεται η τουριστική δυναμική της Αιτωλοακαρνανίας, η στρατηγική της θέση, καθώς και οι πολλαπλές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρονται στον επισκέπτη.

Ο πρόεδρος κ. Παπαχρήστος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ. Κωστούλα και στον πρόεδρό του κ. Μπελεβώνη, στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γκρίζη, για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στα οποία διεξήχθη το τουρνουά της UEFA και για την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ μας, όπως επίσης και στους υπεύθυνους των προπονητικών γηπέδων κ.κ. Τζάλα, Τζογάνη, Ντελή, Σώζο και Κωστούλα Ι. για την αμέριστη βοήθειά τους και συνεργασία στην φιλοξενία των εθνικών ομάδων.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πολύτιμη συνδρομή της με την οργάνωση ημερήσιων εκδρομών – επισκέψεων των μαθητών με τους καθηγητές τους στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων, καθώς επίσης και την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και ιδιαίτερα τον Δ/τη κ. Παπαευθυμίου και τον Υ/τή κ. Σπυρόπουλο για την εξασφάλιση των ασφαλών συνθηκών μετακίνησης των Εθνικών ομάδων και της διεξαγωγής των αγώνων του τουρνουά.

Τέλος ευχαριστούμε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε με την ανάθεση ενός τόσο σημαντικού Αθλητικού γεγονότος, όπως επίσης και για την ανάθεση του επίσημου διεθνούς αγώνα για το EliteRoundπαίδων ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες Σκωτίας-Γερμανίας στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου στις 27 Μαρτίου 2018. Ευελπιστούμε στο μέλλον να μας ανατεθούν εξίσου σημαντικές διοργανώσεις που στόχο έχουν την μέγιστη δυνατή προβολή, διαφήμιση και ανάπτυξη των τοπικών φορέων και της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

(Φωτογραφίες του τουρνουά στο facebook-Georgios Ntaikos και Fanis Ntaikos. Είναι μια προσφορά των φωτογράφων κ.κ. Ντάικου Γεώργιου & Φάνη τους οποίους και ευχαριστούμε για την κάλυψη του Τουρνουά. )

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr