ΕΠΣ Αιτ/νιας: Ανακοίνωση για τα Play-offs, Play-out της Β΄κατηγορίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Π.Σ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Play-offs, Play-out)

 

Από την Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την 2η φάση (play-offs, play-out), του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.

Α. ΑΓΩΝΕΣ PLAY-OFFS

Οι αγώνες play-offs, θα ξεκινήσουν το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22-23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και θα ολοκληρωθούν 4-5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.

Το Σαββατοκύριακο 29/2-1/3/2020 (Απόκρεω), δεν θα διεξαχθούν αγώνες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει της προκήρυξης θα δημιουργηθούν 3 όμιλοι των 4 σωματείων (τα 4 πρώτα σωματεία κάθε ομίλου της κανονικής περιόδου) και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο γύρους.

Ο 1ος κάθε ομίλου ανέρχεται στην Α’ κατηγορία, ενώ τα σωματεία που θα καταλάβουν την 2η, 3η και 4η θέση, κατατάσσονται σε σειρά βαθμολογίας σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. σας υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο που κατέλαβε την 1η θέση την κανονική περίοδο ξεκινά με 4 βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση με 2 βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 3η θέση με 1 βαθμό και αυτό που κατέλαβε την 4η θέση στον όμιλό του με 0 βαθμούς.

Οι όμιλοι συγκροτούνται βάσει του άρθρου 25 της προκήρυξης, ως εξής:

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 1ος του 1ου ομίλου, ο 2ος του 3ου ομίλου, ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο 4ος του 1ου ομίλου.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ, ο 2ος του 1ου ομίλου, ο 3ος του 3ου ομίλου, ΧΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΝΕΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ, ο 3ος του 1ου ομίλου και ο 4ος του 3ου ομίλου.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα σας ανακοινωθεί έγκαιρα, το οποίο άλλωστε αναγράφεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Σκοπός της Επιτροπής είναι οι αγώνες του κάθε ομίλου να γίνονται την ίδια ημέρα και ώρα, αν αυτό είναι εφικτό (γήπεδα κ.λ.π.).

Β. ΑΓΩΝΕΣ PLAY-OUT

Στους αγώνες play-out, όπως αναφέρεται στην οικεία προκήρυξη, θα αγωνιστούν τα 2 τελευταία σωματεία του κάθε ομίλου, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η βαθμολογική τους διαφορά δεν θα είναι μεγαλύτερη των 5 βαθμών.

Ο 1ος αγώνας θα γίνει στην έδρα του σωματείου που κατέλαβε την τελευταία θέση.

Στην περίπτωση που μετά τη διεξαγωγή των αγώνων play-out, οι βαθμοί είναι ίδιοι, στην κατηγορία παραμένει το σωματείο που κατέλαβε την προτελευταία θέση την κανονική περίοδο.

Εάν στον 1ο αγώνα νικητής αναδειχθεί το φιλοξενούμενο σωματείο (δηλαδή το σωματείο που κατέλαβε την προτελευταία θέση την κανονική περίοδο), ο 2ος αγώνας δεν θα διεξαχθεί.

Οι αγώνες play-out, σε όποιον όμιλο χρειαστεί να διεξαχθούν, θα αρχίσουν το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22-23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και οι επαναληπτικοί (όπου χρειαστεί να διεξαχθούν) το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7-8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.