"Αγκάλιασε" την κορυφή ο Όμηρος... σε δύσκολη θέση ο Αχελώος

Ο Όμηρος Νεοχωρίου κέρδισε με 2 - 0 τον Αχελώο στο Αγγελόκαστρο στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΝΑ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Γιώργου Ζήκου παρέμεινε στην κορυφή φτάνοντας τους 74 βαθμούς και με νίκη ή ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αντιρρίου εντός έδρας κατακτά την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Αχελώος έμεινε στους 34 βαθμούς και πλέον περιμένει τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής για να δει αν θα αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 22ου λεπτού όταν ο Νάκος με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33΄ ο Αχελώος απείλησε με σουτ του Καλοκαίρη που απέκρουσε ο Δουλιώτης και στο 38΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μπούτιβα μετά από σέντρα του Βασιλάρη, με το Ντζάνη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 49΄ ο Μπότας αντέδρασε σωστά διώχνοντας τη μπάλα στο σουτ του Βασιλάρη και στο 60΄ έγινε η φάση που άλλαξε όλο τον αγώνα. Ο Βασιλάρης έκανε κάθετη πάσα στο Νάκο που ανατράπηκε από το Γαβριήλ Τσιλιπάνο με το Ντζάνη να υποδεικνύει το πέναλτι και να δίνει κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του Αχελώου. Ο Νάκος ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 0 - 1 και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Βασιλάρη στο 70΄.

Ο Μπότας είχε δύο ακόμα καλές επεμβάσεις στο 78΄ και στο 84΄ και στο 90ο λεπτό ο Νάκος έβγαλε το Γκασούκα απέναντι στο Μπότα και ο νεαρός επιθετικός έδωσε έτοιμο γκολ στο Γκάτση, που σε κενή εστία έκανε το 0 - 2. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι μείωσαν με γκολ του Φράγκου, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι περισσότερο και να αγκαλιάσουν την απευθείας παραμονή.

Πλέον στον Όμηρο όλοι σκέφτονται τον τελικό του Κυπέλλου με την Α.Ε. Μεσολογγίου την Τετάρτη στο γήπεδο του Παναιτωλικού, ενώ ο Αχελώος έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική και περιμένει τα αποτελέσματα για να δει αν θα σωθεί απευθείας ή αν θα μπλέξει στα μπαράζ παραμονής.

Η φάση του αγώνα. 

Η φάση του 60ου λεπτού άλλαξε όλο τον αγώνα. Ο Όμηρος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ, ενώ ο Αχελώος έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γαβριήλ Τσιλιπάνου.

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα. 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για τον Όμηρο ο Μπάμπης Νάκος και ο Βαγγέλης Βασιλάρης, όμως ο Νίκος Τσίμπιτσης ήταν εξαιρετικός στο χώρο του κέντρου κερδίζοντας μονομαχίες, έχοντας πολύ καλές επεμβάσεις και ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις του.

Το φιλμ του αγώνα.

6΄ Εκτέλεση φάουλ του Βασιλάρη ο Γκάτσης από κοντά βρήκε τη μπάλα που έφυγε πάνω από το δοκάρι.

22΄ Σέντρα του Μιχαηλίδη από δεξιά ο Γκάτσης "έστρωσε" τη μπάλα στο Νάκο, που έκανε το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

23΄ Σουτ του Νάκου από το ύψος της περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ.

26΄ Σουτ του Νούλα από το ύψος της περιοχής έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Μπότας, η μπάλα έφτασε στο Μιχαηλίδη που έκανε το γύρισμα στο Νούλα και αυτός σούταρε ψηλά άουτ.

33΄ Σουτ του Λευτέρη Καλοκαίρη από δεξιά μέσα στην περιοχή ο Δουλιώτης μπλόκαρε.

38΄ Σε σέντρα του Βασιλάρη η μπάλα βρίσκει στο Μπούτιβα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι ζητώντας χέρι.

49΄ Σουτ του Βασιλάρη έδιωξε στη δεξιά του γωνία ο Μπότας και η μπάλα φτάνει στο Νάκο που πιάνει το σουτ που κοντράρει.

60΄ Κάθετη πάσα του Βασιλάρη ο Νάκος απέναντι από το Μπότα ανατρέπεται από το Γαβριήλ Τσιλιπάνο με το Ντζάνη να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων.

61΄ Γκολ. Ο Νάκος ευστοχεί στην εκτέλεση του πέναλτι και κάνει το 0 - 1.

70΄ Γύρισμα του Μιχαηλίδη ο Γκάτσης δε βρίσκει τη μπάλα που φτάνει στο Βασιλάρη και αυτός σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι.

77΄ Φάουλ του Καλοκαίρη ο Ζαλοκώστας με προβολή από αριστερά στέλνει τη μπάλα άουτ.

78΄ Πάσα του Βασιλάρη στο Νούλα που έκανε το σουτ και έδιωξε ο Μπότας.

80΄ Σουτ του Γκασούκα από το ύψος της περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ.

82΄ Σουτ του Κολοβάκη η μπάλα έφυγε άουτ.

84΄ Κάθετη πάσα του Καντάνη στο Βασιλάρη που έκανε το σουτ και ο Μπότας έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

90΄ Γκολ. Κάθετη πάσα του Νάκου στο Γκασούκα που απέναντι από το Μπότα έδωσε στο Γκάτση, που σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0 - 2.

92΄ Γκολ. Φάουλ του Καραλή ο Σωτήρης Τσιλιπάνος πήρε την κεφαλιά και ο Φράγκος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1 - 2.

94΄ Σουτ του Καραλή απέκρουσε ο Δουλιώτης.

ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Θόδωρος Λαυράνος): Μπότας, Σαγάνας Γ. (76΄ Φράγκος), Πεσλής Λ., Τσιλιπάνος Γ., Τσιλιπάνος Σ., Προβίδας, Αλεξάκης, Ζαλοκώστας Λ., Ανδρεάκης, Μπούτιβας Α. (82΄ Καραλής), Καλοκαίρης Ε.

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Γιώργος Ζήκος): Δουλιώτης, Θεοδωρίδης (75΄ Καβαλιέρης), Κολοβάκης, Μανθόπουλος (85΄ Μπαλαμπάνης), Τσώνης, Μιχαηλίδης (71΄ Καντάνης), Βασιλάρης, Τσίμπιτσης, Νάκος, Γκάτσης, Νούλας (78΄ Γκασούκας).

Πηγή: websports.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr