Αποχωρεί η διοίκηση του Απόλλωνα Θέρμου 1957

Διοικητικό "αδιέξοδο" φαίνεται να προκύπτει στον Απόλλωνα Θέρμου 1957 με το παρόν συμβούλιο να αποχωρεί.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαθανασόπουλος, γίνεται γνωστή η πρόθεση να παραιτηθεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της 3ετους θητείας του Δ.Σ. και αναφέρονται και παράγοντες οι οποίοι έδρασαν ανασταλτικά για την ομάδα, σύμφωνα με τα γραφόμενα στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Ανακοίνωση Αθλητικού Σωματείου Απόλλων Θέρμου 1957

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΘΗΤΕΙΑΣ

Κλείνοντας την 3ετή θητεία μας στη διοίκηση του Απόλλων Θέρμου 1957 και απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, θα θέλαμε να τονίσουμε, τον «πόλεμο» και τη «λάσπη» που δεχθήκαμε από συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καθόλη τη διάρκεια της 3ετούς θητείας μας – με την ομάδα για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία για 5 συναπτά έτη- και φυσικά τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, η οποία έδειξε με πολλούς τρόπους τη στήριξη σε αυτό το ιστορικό σωματείο, δίπλα στο οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές, αφού κάποιοι συμπολίτες μας φρόντισαν για αυτό δεκαετίες πριν από εμάς.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γνωρίζουν, ότι τα χρήματα για να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς μία ομάδα στην Α’ κατηγορία είναι πολλά για τις εποχές που ζούμε. Σε όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια που κάναμε, μας κράτησε όρθιους η μεταξύ μας αγάπη στο συμβούλιο και η αγάπη του κόσμου. Για να γίνουμε όμως λίγο πιο σαφείς μαζί σας, θα σας αναφέρουμε κάποια στοιχεία που δεν αμφισβητούνται, αφού υπάρχουν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, και δεν είμαστε περήφανοι για αυτό. Κάναμε αίτηση για πρώτη φορά να μπουν διαφημίσεις στο γήπεδο. Διαφημίσεις από τις οποίες θα είχαμε ένα σημαντικό μέρος των εσόδων μας. Συναντήσαμε ένα τείχος από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, με διάφορα προσχήματα, όπως την επικινδυνότητα των διαφημίσεων (οι οποίες παρεπιπτόντως είναι σε…μουσαμά!). Καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε με επιχειρήματα και πήραμε την συντριπτική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, για να ξεκινήσει η χρονιά με κάποια έσοδα, η ομάδα κάνει μία λαχειοφόρο κάθε χρόνο, για την οποία όμως δεχθήκαμε ανελέητη «λάσπη». Φτάσαμε σε σημείο, με σκοπό τη διαφάνεια της κλήρωσης, να φέρουμε τα μπαλάκια της κλήρωσης από την ΕΠΟ, και να πραγματοποιηθεί η κλήρωση στην κεντρική πλατεία παρουσία δικηγόρου και συγκεκριμένων προσώπων. Παρά ταύτα, παρά το γεγονός δηλαδή ότι τηρήθηκαν με τόση τυπικότητα οι διαδικασίες, φτάσαμε στο σημείο να βρεθούμε κατηγορούμενοι, να γίνουν ανώνυμες καταγγελίες και να πάμε στον Εισαγγελέα. Για πρώτη φορά Σύλλογος, στην Δημοκρατική μας αυτή κωμόπολη, έφτασε σε σημείο να πάει με το 13μελές συμβούλιο στον Εισαγγελέα. Φυσικά και αθωωθήκαμε και ο Εισαγγελέας έκανε… το Σταυρό του! Ακόμη, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, κόπηκε το αθλητικό υλικό που δίνονταν στα αθλητικά σωματεία από το Δήμο. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι γιατί στο Δήμο υπάρχει το Κέντρο πολιτισμού, Αθλητισμού και περιβάλλοντος και γιατί υπάρχει Αντιδήμαρχος Αθλητισμού?? Γιατί ενώ θα έπρεπε ο Δήμος να είναι αρωγός με όλες του τις δυνάμεις στα Αθλητικά Σωματεία, στον Δήμο μας λειτουργεί σαν τροχοπέδη??

Και γιατί αναφέρουμε τόσο πολύ το Δήμο??

- Γιατί, αγαπητοί Συμπολίτες, η ομάδα μας είναι πόλος έλξης εσωτερικού τουρισμού στους 20 εντός έδρας αγώνες, με πολλαπλά οφέλη για τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.

- Γιατί η ομάδα μας είναι μια κινητή διαφήμιση του Θέρμου στους 20 εκτός έδρας αγώνες.

- Γιατί πάνω απ’ όλα τα παιδιά μας θα ξέρουν ότι υπάρχει μια σταθερή βάση και ΟΧΙ όπως παλαιότερα όπου υπήρχαν περίοδοι που δεν υπήρχε Αθλητικό Σωματείο στο Θέρμο και τα παιδιά μας αναγκάζονταν να πάνε δεξιά και αριστερά (εδώ να ευχαριστήσουμε έστω και καθυστερημένα κάποιους ανθρώπους από διπλανά χωριά όπου κατάφεραν με τελείως ιδιωτικές προσπάθειες να κρατήσουν ομάδες σε κάποια μικρά χωριά του Δήμου μας και στις οποίες βρήκαν «στέγη» και τα παιδιά του Θέρμου).

- Γιατί εφόσον υπάρχει σταθερή και δυνατή ομάδα στο Δήμο μας τα παιδιά μας θα είναι πιο εύκολο να απομακρυνθούν από εθισμούς και κακόβουλές πράξεις.

Επίσης, να αναφέρουμε και την ευθύνη της ΕΠΣ η οποία δεν στάθηκε αρωγός στην όλη προσπάθεια ως όφειλε.

Αγαπητοί Συμπολίτες, με μεγάλη μας ΧΑΡΑ θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ότι το Δ.Σ. ήταν ανοιχτό σε οποιονδήποτε έλεγχο, κάναμε ανοιχτό Απολογισμό και στον λογαριασμό Τραπέζης στο όνομα της ομάδας είναι εμφανή τα εμβάσματα. Για 1η φορά είχαμε τη συστηματική συνδρομή μελών, 60 εισιτήρια διαρκείας καθώς και 60 διαφημίσεις στο γήπεδο! Για 1η φορά ήρθε ομάδα Α’ Εθνικής στον τόπο μας στα πλαίσια της προετοιμασίας για φιλικό αγώνα. Για 1η φορά έγιναν εργομετρικά με γυμναστή αφού νωρίτερα είχαν προηγηθεί έλεγχοι από κατάλληλους ιατρούς για όλους τους παίκτες. Επίσης, οι παίκτες μας είχαν συνεχώς πρόσβαση σε Φυσικοθεραπείες και προϊόντα αποκατάστασης καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος, να τονίσουμε το πιο σημαντικό: Έγινε κάλεσμα από το τωρινό ΔΣ για ΕΝΩΣΗ των παιδικών αθλητικών σωματείων του Θέρμου, πράγμα το οποίο δεν ευδοκίμησε, χωρίς να έχει ευθύνη ο Απόλλων Θέρμου.
Θεωρούμε ότι το σημαντικότερο έργο που θα μπορούσε να αφήσει μία Διοίκηση είναι οι Υποδομές για τα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας καταφέραμε παιδιά ηλικίας 14, 15 ετών και άνω, να πάρουν κάποια λεπτά συμμετοχής ή και ολόκληρα παιχνίδια στην Α’ κατηγορία. Αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία του επιτεύγματος αυτού. Επίσης, ο Απόλλων Θέρμου 1957 ήταν μία από τις μόλις 5 ομάδες στην Αιτωλοακαρνανία που συνέχιζε να διατηρεί Παιδική ομάδα. Μετά λύπης μας όμως, αναγκαστήκαμε να δώσουμε ένα τέλος στην παιδική ομάδα καθώς όπως γνωρίζετε (και ειδικά όσοι είστε γονείς), τα παιδιά έχουν πολλαπλάσιες ευθύνες απ’ ότι οι ενήλικες και δεν θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να παίρνουμε εμείς αυτές τις ευθύνες όταν ο Δήμος και κάποιοι άλλοι υπεύθυνοι είναι παντελώς ΑΠΟΝΤΕΣ.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η καρδιά μας, μας λέει να μην παραιτηθούμε από αυτή την ιστορική ομάδα. Όλα αυτά που περάσαμε όμως, και οι δύσκολες εποχές που ζούμε, μας έχουν κουράσει ψυχολογικά και αφού δεν υπάρχει η βοήθεια από το Δήμο, μας είναι αδύνατο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Να πούμε ότι αυτά τα χρόνια υπερβάλαμε εαυτούς, με την πραγματική έννοια του όρου, για να κάνουμε αυτό το λειτούργημα, να υπηρετούμε την Ομάδα μας. Πλέον όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και δεν μπορούμε άλλο γιατί δεν έχουμε στηρίγματα. Μας αποκάλεσαν στο live του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΘΕΝ πρεσβευτές του Αθλητισμού! Ας έρθουν οι πραγματικοί-γνήσιοι πρεσβευτές να αναλάβουν τώρα…

Τέλος, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ετεροδημότες, στους ξενιτεμένους του εξωτερικού και φυσικά στους μόνιμα διαμένοντες στο Δήμο μας και όχι μόνο, οι οποίοι πρόσφεραν από τον ιδρώτα τους ή από ένα απλό εισιτήριο μέχρι και πολύ μεγάλες χορηγίες για να καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς ο Απόλλων Θέρμου για 3 συναπτά έτη στην Α’ κατηγορία.

Ο Πρόεδρος 

Παπαθανασόπουλος Ιωάννης

Πηγή: websports.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr