Νίκη με ανατροπή για τον Αστέρα επί του Απόλλωνα Θέρμου

Την πρώτη του ουσιαστική νίκη (δεύτερη τυπικά) πέτυχε ο Αστέρας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, το απόγευμα, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου, επί του Απόλλων Θέρμου 1957 με σκορ 2-1. Ο αγώνας αυτός έγινε στα πλαίσια της 6ης Αγωνιστικής, της Α’ Κατηγορίας του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας.

 

Ήταν μια σημαντική νίκη, με ανατροπή του σκορ, που ήρθε μέσα από επιμονή και υπομονή των παικτών του Αστέρα. Μια νίκη με αρκετό άγχος όμως, με τους παίκτες να δείχνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αρκετά αγχωμένοι για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά στο τέλος οι προσπάθειές τους επιβραβεύτηκαν. Μια νίκη ψυχολογίας που την χρειαζόταν η ομάδα μας.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο Α’ ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να κοιτούν πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να επιδιώκουν να βρουν κάποια ευκαιρία να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ομάδα μας είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κρατούσε μεν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλο. Το Α’ ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές ευκαιρίες και τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθήσει στο Β’ ημίχρονο.

11′ Πρώτη ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Γαβρίνα να δέχεται πάσα από τον Μάκα μέσα στη περιοχή του Θέρμου και πλάγια δεξιά αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Θέρμου.

19′ Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Μάκα στο κενό χώρο για τον Φτούλη, να μην προλαβαίνει για ελάχιστα να πλασάρει τον τερματοφύλακα που έκανε έξοδο και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

25′ Υποψία για πέναλτι μέσα στη περιοχή του Απόλλων Θέρμου, όταν ο Φτούλης δέχθηκε άτσαλο μαρκάρισμα από τον αμυντικό των φιλοξενουμένων, με το διαιτητή Γκιάφη να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι.

44′ Πρώτη αλλά σημαντική ευκαιρία για τον Απόλλων Θέρμου, στην εκπνοή του ημιχρόνου, μετά από προσπάθεια από δεξιά του επιθετικού του Θέρμου, έβγαλε ωραία σέντρα στη καρδιά της μικρής περιοχής του Αστέρα, αλλά ο επιθετικός του Θέρμου έπιασε το σουτ από πολύ καλή θέση απελπιστικά άστοχα.

Στο Β’ ημίχρονο ήταν ένα άλλο ματς, με τρία γκολ, αρκετές ευκαιρίες -κυρίως για τον Αστέρα- και πολλές διαμαρτυρίες των παικτών και των παραγόντων της φιλοξενούμενης ομάδας για το πέναλτι που καταλόγισε εις βάρος τους ο διαιτητής κ. Γκιάφης.

Ο Αστέρας, αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, έδειξε ότι ήθελε πολύ τη νίκη και την κυνήγησε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Απόλλων Θέρμου αιφνιδίασε την ομάδα μας, πετυχαίνοντας γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά η άμεση απάντηση του Αστέρα, έδωσε έντονο χαρακτήρα στη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο Αστέρας πίεζε συνεχώς τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αμύνθηκαν για να κρατήσουν το σκορ. Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε από ένα πέναλτι, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται σε επόπτρια και διαιτητή για την απόφαση αυτή. Τελικά, ο διαιτητής απέβαλε έναν παράγοντα των φιλοξενουμένων και το παιχνίδι τελείωσε με 6′ καθυστέρηση.

48′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλων Θέρμου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε καλή θέση έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο σκόρερ Κοθρούλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοκώρη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, κάνοντας το 0-1.

51′ Πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γαβρίνα, αρκετά έξω από την περιοχή του Απόλλων Θέρμου, ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να αποκρούσει σε κόρνερ.

54′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα, με σκόρερ τον Παναγιωτόπουλο. Ο Ντίμο από δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ μέσα στη περιοχή των φιλοξενουμένων, με τη μπάλα να φτάνει στα πόδια του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος με ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

69′ Γέμισμα του Καλύβα στη περιοχή του Απόλλων, ο Μάκα δεν μπόρεσε να κοντρολάρει καλά τη μπάλα και το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση έφυγε αρκετά μακριά από την εστία των φιλοξενουμένων.

70′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Απόλλων, αλλά ο τερματοφύλακας σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη μπάλα.

82′ Ωραία σέντρα από δεξιά του Γαβρίνα στη περιοχή του Θέρμου, ο Παναγιωτόπουλος μόνος μες τη περιοχή προσπάθησε να πιάσει τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από αυτόν.

85′ ΓΚΟΛ και 2-1 για τον Αστέρα, με πέναλτι που ευστόχησε ο Ντίμο. Σε σέντρα που επιχειρήθηκε προς τη περιοχή του Απόλλων Θέρμου, ο αμυντικός απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή ότι το χέρι έγινε έξω από την περιοχή αλλά η επόπτρια Βασιλείου που έλεγχε τη περιοχή υπέδειξε στον διαιτητή Γκιάφη ότι η παράβαση έγινε εντός της περιοχής.

95′ Τελευταία ευκαιρία ξανά για τον Αστέρα, με τον Διαμαντόπουλο να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή του Απόλλων Θέρμου προς την εστία, η μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό του Θέρμου και να αλλάζει πορεία προς τα δίχτυα αλλά με υπερένταση ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο διαιτητής Γκιάφης κιτρίνισε αρκετούς παίκτες και των δύο ομάδων, προσπαθώντας να ελέγξει αυστηρά το παιχνίδι. Χωρίς λάθη στις υποδείξεις τους οι δύο επόπτες Ροδάτος και Βασιλείου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : (Ντζιβανάκης) Κοκώρης, Σχώρης (69′ Νικολέρης), Τριφιάτης, Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μπαλαμπάνης ( 43′ λ.τ. Ντίμο), Καλύβας, Μωραϊτης, Γαβρίνας, Μάκα (62′ Διαμαντόπουλος), Φτούλης ( 76′ Ντάνι).

Πηγή: asterasmessolonghi.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr