Ήττα για τον Αστέρα Μεσολογγίου στο Αντίρριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ήττα γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου στο Αντίρριο από τον τοπικό Ατρόμητο, στο εξ αναβολής αγώνα για την 9η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας, τη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 20129, το απόγευμα. Ήταν ένας αγώνας που έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με πολύ αέρα και κρύο μαζί, που δυσκόλευε και τους 22 ποδοσφαιριστές να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Αντιρρίου Κ. Καραδήμα.

Δυστυχώς για την ομάδα μας, σε καίριες φάσεις του αγώνα, τόσο ο αέρας όσο και ο διαιτητής έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς και σταθήκαμε άτυχοι, στο Α΄κυρίως ημίχρονο, όπου η ομάδα είχε καθολική υπεροχή και έχασε αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί στο παιχνίδι. Ιδίως το πλασέ του Καλύβα στην αρχή του παιχνιδιού φάνηκε καθαρά η μπάλα να αλλάζει τροχιά και αντί να καταλήξει στα δίχτυα, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ατρόμητου.

Επισφράγισμα της ατυχίας μας ήταν να δεχτούμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις από ανύπαρκτο φάουλ που σφύριξε ο διαιτητής Ασημάκης (στο βίντεο του αγώνα φαίνεται καθαρά ο επιθετικός του Αντιρρίου να εκβιάζει το φάουλ πέφτοντας μόνος του, μπροστά στα μάτια του διαιτητή) και έδωσε την ευκαιρία στο Αντίρριο να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Ο ίδιος παίκτης που κέρδισε το φάουλ, στη διάρκεια του παιχνιδιού συνεχώς βούταγε μόνος του, μένοντας ατιμώρητος από τον διαιτητή με συνέπεια να κερδίσει το ανύπαρκτο φάουλ που τόσο πολύ “επιθυμούσε”.

5′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να προηγηθεί στο σκορ, με τον Σχώρη να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Καλύβα, αυτός μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε τον τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα αλλάζοντας στη πορεία τροχιά από τον δυνατό αέρα, αντί στα δίχτυα κατέληξε στο δοκάρι του Ατρόμητου και απομάκρυναν οι αμυντικοί.

14′ Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, σε ακίνδυνη σέντρα από δεξιά στη περιοχή του Αστέρα, Γιαγκιλίτσης και Ταρούσα δεν συνεννοήθηκαν σωστά και μπερδεύτηκαν, με συνέπεια να δοθεί η ευκαιρία στον επιθετικό του Αντιρρίου να πλασάρει τον τερματοφύλακά μας αλλά απέκρουσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

22′ Επικίνδυνο γυριστό σουτ του Μάκα, έξω από την περιοχή του Αντιρρίου, με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε τον κίνδυνο ο τερματοφύλακας του Αντιρρίου.

29′ Ευκαιρία του Αντιρρίου, σε προσπάθεια από δεξιά και σε εμφανή θέση οφσάιντ, ο ακραίος επιθετικός του Ατρόμητου έβγαλε τη παράλληλη σέντρα, αλλά απομάκρυναν τον κίνδυνο οι αμυντικοί του Αστέρα σε κόρνερ.  Στη συνέχεια της φάσης, η σέντρα που βγήκε, η μπάλα από τον αέρα πήρε περίεργη τροχιά αλλά ο τερματοφύλακάς μας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ξανά.

35′ Νέα ωραία προσπάθεια για τον Αστέρα, με τον Στάθη να στρώνει τη μπάλα έξω από την περιοχή του Αντιρρίου στον Σχώρη, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αντιρρίου.

39′ Ευκαιρία για το Αντίρριο, σε κοφτή σέντρα στη καρδιά της άμυνας του Αστέρα, ο επιθετικός πλάσαρε άστοχα από καλή θέση, άουτ.

41΄ Νέο σουτ του Καλύβα, από πάσα του Σχώρη, έξω από τη περιοχή του Αντιρρίου, η μπάλα έφυγε άουτ.

46′ ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν σε φάουλ-μαϊμού που κέρδισε ο επιθετικός του Αντιρρίου ( το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας), εκτελέστηκε απευθείας με τη μπάλα αρχικά να σταματά στο δοκάρι του Αστέρα και στη συνέχεια χτυπώντας στον τερματοφύλακα, δεν κινήθηκε κάποιος παίκτης μας να απομακρύνει αυτή και ο επιθετικός του Ατρόμητου έβγαλε παράλληλη σέντρα και σε κενό τέρμα αφύλακτος παίκτης του Αντιρρίου πλάσαρε για το 1-0.

Από το πουθενά, η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε ένα Α’ ημίχρονο που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και με την έναρξη του Β΄ημιχρόνου δέχθηκε άμεσα και το δεύτερο γκολ, με συνέπεια να κοπούν τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας. Η ομάδα του Αντιρρίου στη συνέχεια έκλεισε καλά τους χώρους της και πήρε μία νίκη, σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

53′ ΓΚΟΛ για το Αντίρριο και 2-0, όταν σε λάθος του Νικολέρη στο κέντρο, βγήκε κάθετη μπαλιά στην άμυνά μας και πλάγια δεξιά, ο επιθετικός πρόλαβε τον Παναγιωτόπουλο και έβγαλε παράλληλη σέντρα, όπου μόνος ο επιθετικός πλάσαρε εύκολα τον τερματοφύλακά μας.

65′ Ευκαιρία για το Αντίρριο, σε σέντρα από αριστερά, ο αέρας “απομάκρυνε” για λίγο τη μπάλα, που έφτασε πλάγια δεξιά στη περιοχή του Αστέρα, η παράλληλη επικίνδυνη σέντρα που βγήκε πέρασε χωρίς κίνδυνοι για την ομάδα μας.

81′ Από πάσα του Γαβρίνα, πλάγια στον Μιχάι, έβγαλε τη σέντρα παράλληλα αλλά το στιγμιαίο λάθος του τερματοφύλακα δεν το εκμεταλλεύτηκε κάποιος επιθετικός του Αστέρα και απομάκρυναν οι αμυντικοί τον κίνδυνο.

Σε ένα παιχνίδι με μικρό βαθμό δυσκολίας, ο διαιτητής Ασημάκης υπέπεσε σε λάθη, έχοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ όπου προήλθε το γκολ του Αντιρρίου, μοίραζε φειδωλά κίτρινες κάρτες σε παίκτες μας αλλά για τα ίδια μαρκαρίσματα των παικτών του Αντιρρίου ήταν αρκετά σφιχτός. Και οι δύο επόπτες, κ κ. Βασιλόπουλος και Μπάθας, δεν ήταν σε καλή μέρα, υποπίπτοντας σε λάθος υποδείξεις οφσάιντ, κυρίως.

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Ι. Ντζιβανάκης) Γιαγκιλίτσης, Σχώρης, Νικολέρης ( 58′ Τσιριμώκος), Ταρούσα, Παναγιωτόπουλος, Μωραϊτης (69′ Γαντζούδης), Καλύβας, Διαμαντόπουλος (78′ Μιχάι), Γαβρίνας, Μάκα, Στάθης (58′ Ξηρός).