Σκουφάς Κομποτίου ο πρωταθλητής Άρτας


Επέστρεψε στη θέση του πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣ Άρτας ο Σκουφάς Κομποτίου, μετά τον περυσινό χαμένο τελικό από την Αναγέννηση, καθώς νίκησε με 1-0 στο γήπεδο των Κωστακιών την τοπική Αμβρακία και κατέκτησε τον τίτλο.

Δείτε αργότερα με ένα κλικ ΕΔΩ φωτογραφίες από τον αγώνα

Έτσι η ομάδα του Κομποτίου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική μέσα από αγώνες μπαράζ, σε όμιλο τεσσάρων ομάδων όπου θα ανεβαίνει ο πρώτος της βαθμολογίας.

Ο Σκουφάς, πιο έμπειρος σε τέτοια παιχνίδια, κατάφερε για τρίτη σερί χρονιά σε τελικό πρωταθλήματος να μην δεχτεί γκολ (2-0 με Αναγέννηση πρόπερσι, 0-0 με Αναγέννηση πέρσι, όπου το έχασε, αφού η «Α» είχε το πλεονέκτημα της ισοπαλίας) και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη μεριά η Αμβρακία, αν και το ήθελε πολύ, δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φτάσει σ΄ ένα πρωτάθλημα μετά από 28 χρόνια.

Η ομάδα των Κωστακιών πάλεψε, αλλά δεν είχε το πάθος που έπρεπε σ΄ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, καθώς η απόδοση των παικτών της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Στα αγωνιστικά και στο α΄ ημίχρονο, ο Σκουφάς ευτύχισε να βρεθεί μπροστά στο σκορ μόλις στο 9΄ του αγώνα, εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.

Οι παίκτες της Αμβρακίας κράτησαν την μπάλα στην άμυνά τους, με τον Μπαλάτσα να γυρνάει με το κεφάλι στον Βαρέλη, ο οποίος έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας. Έτσι στη συνέχεια, στη προσπάθειά του να μπλοκάρει εντός περιοχής, ο Τσίρος «τσίμπησε» την μπάλα, με τον Βαρέλη να τον τραβάει και τον μεσοεπιθετικό του Σκουφά να πλασάρει πέφτοντας στην κενή εστία για το 0-1 (σε μία φάση πάντως όπου υπάρχει παράβαση από τον πορτιέρο της Αμβρακίας).

Στη συνέχεια του αγώνα η Αμβρακία είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να γίνει απειλητική, ενώ από την άλλη μεριά ο Σκουφάς έψαχνε το δεύτερο γκολ κυρίως με κάποια αντεπίθεση.

Στο 12΄ ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ευταξία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαχρήστου και στο 26΄ το σουτ του Παπανίκου από πλάγια θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο πολύ καλός σ΄ αυτό το παιχνίδι πορτιέρο του Κομποτίου. Στο 29΄ η Αμβρακία έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Τσαλοκώστας έδωσε κεφαλιά πάσα στον Βερλέκη, ο οποίος με κοντινό γυριστό σουτ ανάγκασε τον Παπαχρήστο να κάνει εξαιρετική απόκρουση και στη συνέχεια να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Μπαλάτσα. Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο ήταν στο 43΄, με τον Ευταξία να βρίσκει τον Δάρδα στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε πολλά μέτρα ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη του τελικού πρωταθλήματος και στο 55΄, η Αμβρακία είχε την δεύτερη σημαντική της στιγμή στον αγώνα για να ισοφαρίσει. Ο αρχηγός Ευταξίας γέμισε στην περιοχή, ο Τσιφλίδης έδιωξε με κεφαλιά πάνω στον Βερλέκη, ο οποίος αφύλακτος με σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Παπαχρήστου.

Στο 67΄ της συνάντησης η ομάδα των Κωστακιών έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Μπαλάτσας ανέτρεψε τον Κυριάκη στον χώρο του κέντρου και πλάγια, με τον διαιτητή Μαγιάννη να του δείχνει σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από την Αμβρακία υπήρχαν αντιδράσεις όχι για την αποβολή, αλλά γιατί ο κ. Μαγιάννης θα μπορούσε να είχε δείξει 2-3 ακόμη κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Κομποτίου. Στα επόμενα λεπτά οι Κυριάκης και Νταλάκας Γ. με δύο σουτ εκτός περιοχής δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.

Στο 78΄ ένα σουτ από πλάγια θέση του Τσαλοκώστα μπλόκαρε ο Παπαχρήστος και ένα λεπτό μετά ο Καπέλος για τον Σκουφά με ωραία κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στα τελευταία λεπτά η Αμβρακία προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση που θα της έδινε και τον τίτλο, δίχως όμως να τα καταφέρει. Έτσι ο Σκουφάς Κομποτίου μετά το περυσινό χαμένο τελικό (0-0, σ΄ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε πάρει το πρωτάθλημα), επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣ Άρτας.

Διαιτητής: Χρήστος Μαγιάννης

Βοηθοί: Νίκος Μαζαράκος-Δημήτρης Σαρλής

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ (Σωτήρης Καλόγηρος): Βαρέλης, Παπανίκου, Παππάς Θ., Σιαπέρας, Μπαλάτσας, Βερλέκης (74΄ Λουκάς), Δεληκούρας, Δάρδας (60΄ Μανοδήμος), Τσαλοκώστας, Ευταξίας, Ασπροποταμίτης (66΄ Κολιούλης).

ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ (Γιώργος Γιάννος): Παπαχρήστος, Αντωνίου, Καψάλης, Τσόλκας, Πέτσας, Νάσιος, Τσίρος (74΄ Καπέλος), Θεμελής (λ.τρ. 35΄ Νταλάκας Α.), Κυριάκης (80΄ Μήτσιος), Νταλάκας Γ., Τσιφλίδης.

Επιμέλεια: Βασίλης Τσεκούρας

www.sportsnow.gr

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr