Αστέρας Μεσολογγίου: Ζώντας τον μύθο του boxing day στην Αιτωλοακαρνανία !!!

Αντί για το ρεπορτάζ του αγώνα Κυπέλλου, που διεξήχθη στις 29 Δεκεμβρίου 2018, στο Θέρμο, μεταξύ του τοπικού Απόλλωνα Θέρμου 1957 και της ομάδας μας, ακολουθεί ένα άρθρο αφιερωμένο σε όσους αποφασίζουν για τα πεπραγμένα του τοπικού μας ποδοσφαίρου, ευχόμενοι καλή χρονιά και πάντα με υγεία !!!

ΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ BOXING DAY ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ !!!

Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου - αρχές Δεκεμβρίου- και μετά από λίγες μέρες ορίστηκε και η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση αναρωτηθήκαμε αν πραγματικά ζούμε στην Αγγλία!! Χρονιάρες μέρες και θα παίξουμε μπάλα, αναρωτηθήκαμε. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ακόμα, ότι τη μαγεία του Boxing Day, που ζουν στην Αγγλία από το 1957, θα το ζούσαμε και εμείς εδώ στη γωνιά της Ελλάδας, στο Νομό μας που φαίνεται να πρωτοπορεί μέσω των διοικούντων της Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας. Μήπως έχουμε γίνει Αγγλία και δεν το έχουμε καταλάβει;

Το κείμενο αυτό ξεκίνησε να γράφεται πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του αγώνα Κυπέλλου, και ο βασικός λόγος που δημοσιεύεται είναι γιατί θέλουμε να μοιραστούμε πολλές και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε χρονιάρες μέρες -boxing day γαρ- ως ομάδα που έχει 20 χρόνια συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Από την μία πλευρά, την αγωνία των προπονητών μας αν και πόσοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα Κυπέλλου, μέρες πριν ακόμα διεξαχθεί ο αγώνας. Από την άλλη πλευρά, να δείξουμε την στενοχώρια και την απογοήτευση αρκετών ποδοσφαιριστών μας που αδυνατούσαν είτε για επαγγελματικούς είτε κοινωνικούς είτε οικογενειακούς λόγους να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο αγώνα. Ένας αγώνας που αποτελεί ένα ακόμα στόχος: τη διάκριση μέσω του Κυπέλλου. 

Στη μέση αυτών των καταστάσεων βρέθηκε και η διοίκηση του Αστέρα, με πολλούς παράγοντες του διοικητικού συμβουλίου να δυσκολεύονται να συνοδεύσουν και να συνδράμουν με τα οχήματά τους στη μετακίνηση των παιχτών στο Θέρμο για όλους του παραπάνω προφανή λόγους που ίσχυσαν για τους παίκτες. Συνέπεια αυτού ήταν να δημιουργηθεί θέμα παρουσίας της ομάδας σε αυτό τον αγώνα. Η ομάδα μας τελικά κατέβηκε στο παιχνίδι με ρόστερ 14 παικτών, χωρίς δεύτερο τερματοφύλακα (οι δύο από τους τρεις τερματοφύλακες εργάζονται εκείνη τη μέρα), όταν συνολικά η ομάδα διαθέτει φέτος ρόστερ 30 παικτών!!! Σε κάθε προπόνηση συμμετέχουν το λιγότερο 18-20 παίκτες. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι συγχαίρουμε ΔΗΜΟΣΙΏΣ τον αρχηγό της ομάδας Θανάση Μωραϊτη, (φοιτητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου από τη Χαλκίδα), ο οποίος παρέμεινε στη πόλη μας ώστε να δώσει το παρόν στον αγώνα Κυπέλλου, μακριά από τους δικούς του μέρες γιορτών!!!

Είναι απίστευτο που σκέφτηκαν μέσα στις γιορτές, εργάσιμη ημέρα, να πραγματοποιηθούν αγώνες Κυπέλλου, ξευτελίζοντας οι ίδιοι τον θεσμό τον οποίο υπηρετούν, απαξιώνοντας διοικήσεις ομάδων, παίχτες, προπονητές και εν τέλει το ίδιο το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν, μέσα από θέσεις εξουσίας.

Οι αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου σε τοπικό ερασιτεχνικό επίπεδο γίνονται για τους παίκτες των ομάδων. Να παίζουν μπάλα δηλαδή άνθρωποι κάθε ηλικίας, που τους αρέσει το ποδόσφαιρο, αγαπούν το άθλημα αυτό, επενδύουν σε αυτό χρόνο και κόπο, και μέσα από την υγιή ανταγωνισμό να χαίρονται τα όποια αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας τους. Φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο έχουν αντίθετη άποψη. Ενώ εκλέχθηκαν από τις ομάδες για να υπηρετούν τα συμφέροντα όλων των ομάδων και όλων των παικτών, αυτοί προφανώς με την απόφαση τους να διεξαχθούν αγώνες εν μέσω εορτών, έδειξαν ότι μόνο για αυτούς δεν νοιάζονται. Είναι αστείο να φέρνουν ως δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων. Το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας λήγει αρχές Μαρτίου!! Οποιαδήποτε Τετάρτη μετά τις γιορτές οριζόταν οι αγώνες Κυπέλλου θα δημιουργούσε πρόβλημα στα πρωταθλήματα των τριών κατηγοριών;;; Αστεία πραγματικά δικαιολογία!!!

Διερωτούμαστε αν κάποιος από τη διοίκηση της ΕΠΣ Αιτ/νίας παρακολούθησε κάποιον αγώνα κυπέλλου το Σάββατο 29/12;

Επίσης διερωτούμαστε, αν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας, θα έκλειναν την επιχείρησή τους για να πάνε να παίξουν έναν αγώνα Κυπέλλου ή θα άφηναν τους εργαζόμενους-παίκτες να πάνε να αγωνιστούν στις ομάδες τους;

Υποψιαζόμαστε ότι λίγο πολύ όλες οι ομάδες αντιμετώπισαν τις ίδιες δυσκολίες με τις δικές μας. Ας είναι η τελευταία φορά που νιώθουμε τόσο άσχημα απέναντι σε μια απόφαση που μας έπιασε απροετοίμαστους αλλά δεν μας χάλασε τη διάθεση να απολαύσουμε τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων που ζούμε. 

Κλείνοντας θα παραθέσουμε το διάλογο που είχαμε με τους παράγοντες του Απόλλων Θέρμου που εξέφρασαν τον ίδιο προβληματισμό-αγανάκτηση απέναντί μας σχετικά με την απόφαση αγώνων μέσα στις γιορτές, πριν την έναρξη του αγώνα.
-Καλά εκεί στο Μεσολόγγι, οι διοικούντες τι ακριβώς διαθέτουν και έβαλαν αγώνα μέσα στις γιορτές;
- Μα φυσικά χιούμορ, Αγγλικό χιούμορ!! ήταν η απάντησή μας

Όπως γίνεται κατανοητό, το ρεπορτάζ του αγώνα δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε φάσεις και αναλύσεις του αγώνα, γιατί για εμάς και οι δύο οι ομάδες που ήρθαν αντιμέτωπες είναι νικητές!!!


Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, καλλιέργεια αρετών και δικαιοσύνη!!!

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Επικαιρότητα | Εκδηλώσεις

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr