Νίκη και πρόκριση για την Φλόγα στη Ναύπακτο

Η Φλόγα Παλαιομάνινας κέρδισε με 1 - 0 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο το Ναυπακτιακό Αστέρα και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΝΑ. Το τελικό σκορ δείχνει φτωχό, καθώς οι δύο ομάδες έχασαν τεράστιες ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι που ο δυνατός αέρας ήταν ανασταλτικός παράγοντας στο να δούμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. "Χρυσός" σκόρερ για τη Φλόγα ο Χριστόπουλος στο 38ο λεπτό με το Διαμαντή όμως να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και το Ναυπακτιακό να τα βάζει και με την τύχη, καθώς είχε τρία δοκάρια στο παιχνίδι.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Φλόγα έδειχνε να θωρακίζεται καλά και να ψάχνει να δημιουργήσει κινδύνους, κάτι που έκανε με το Νάκο στο 6ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Χριστόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Δημόπουλου. Ο Ναυπακτιακός στο 20ο λεπτό είχε την ευκαιρία, όμως ο Διαμαντής έδιωξε το σουτ του Δερβίση και στο 38΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Νάκος κέρδισε τη μπάλα από τον Παπαποστόλου, ξεκίνησε την αντεπίθεση και άνοιξε στον Ξευγένη που με κάθετη μπαλιά βρήκε το Χριστόπουλο που πρόλαβε την κόντρα του Δημόπουλου και την έξοδο του Δουλιώτη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0 - 1. Στο ξεκίνημα της φάσης αυτής ο Παπαποστόλου έμεινε στο έδαφος και υπήρξε διαμαρτυρία για fair play. Στο 41΄ το σουτ του Νάκου έφυγε άουτ και στο 45΄ ο Διαμαντής είπε "όχι" σε τετ α τετ του Λαγού μετά την πάσα του Παπαποστόλου. Στο ημίχρονο υπήρξε μια μικρή ένταση, όμως "έσβησε" γρήγορα χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ναυπακτιακός μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ έχοντας αυτή τη φορά υπέρ του τον αέρα σε αντίθεση με το πρώτο. Ο Λαγός στο 51΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά που επιχείρησε να φεύγει ελάχιστα άουτ και στο 58΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Δερβίσης βρέθηκε στο έδαφος.

Ο Ναυπακτιακός πίεσε και είχε κάποιες καλές στιγμές και μέσα σε ένα τρίλεπτο είχε δύο δοκάρια. Στο 74΄ η προβολή του Λαγού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 76΄ την ίδια κατάληξη είχε και το φάουλ του Καραγιάννη. Η Φλόγα απάντησε στις ευκαιρίες, όμως ο Πιστιόλης στο 78΄ βρέθηκε απέναντι στο Δουλιώτη και σούταρε άουτ, ενώ στο 89΄ σε τετ α τετ ο επιθετικός της Φλόγας πλάσαρε αλλά έδιωξε ο Δουλιώτης. Στις καθυστερήσεις ο Ναυπακτιακός είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες. Στο 91΄ ο Διαμαντής έδιωξε δύο φορές τα κοντινά σουτ του Καραγιάννη και του Λαγού και στο 93΄ σε σουτ του Καραγιάννη η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Θεοχάρης σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Το τελικό σφύριγμα του Κέκελου, που σε ένα δύσκολο παιχνίδι τα πήγε αρκετά καλά όπως και οι βοηθοί Κολοσιώνης και Βαλλιάνος, βρήκε τους ανθρώπους της Φλόγας να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση σε ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσαν ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ στο Ναυπακτιακό έμεινε η πικρία για την ατυχία που στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Το φιλμ του αγώνα.

6΄ Σουτ του Νάκου έφυγε πάνω από το δοκάρι.

12΄ Κάθετη του Ξευγένη στο Χριστόπουλο που βρίσκεται στο έδαφος μέσα στην περιοχή με τη Φλόγα να ζητάει πέναλτι για ανατροπή του παίκτη της από το Δημόπουλο.

20΄ Σέντρα του Καζανά από δεξιά ο Δερβίσης σουτάρει με το Διαμαντή να διώχνει και στη συνέχεια ο Καντάνης καλύπτει και κερδίζει το φάουλ.

38΄ Γκολ. Ο Νάκος ξεκινάει αντεπίθεση, πασάρει στον Ξευγένη που με κάθετη πάσα βρίσκει το Χριστόπουλο που πλασάρει προλαβαίνοντας Δημόπουλο και Δουλιώτη και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για το 0 - 1.

41΄ Ο Πιστιόλης πασάρει στο Νάκο που σουτάρει πάνω από το δοκάρι.

45΄ Πάσα του Παπαποστόλου βγάζει τετ α τετ το Λαγό που πλασάρει με το Διαμαντή να κλείνει σωστά και να διώχνει.

48΄ Σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά ο Θεοχάρης στρώνει στο Λαγό που δε σουτάρει αμέσως και ανοίγει το κοντρόλ με αποτέλεσμα να κλειστεί και να χάσει την ευκαιρία.

51΄ Σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά ο Λαγός αμαρκάριστος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

58΄ Πάσα του Λαγού στο Δερβίση που βρίσκεται στο έδαφος με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι.

62΄ Σέντρα του Παπαποστόλου από αριστερά ο Λαγός κοντρολάρει και κάνει το σουτ με το Νούλα να κοντράρει.

64΄ Σέντρα του Λαγού βολ πλανέ του Θεοχάρη η μπάλα φεύγει άουτ.

67΄ Ο Καραγιάννης με ανάποδο ψαλίδι γυρίζει τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και δεξιά με τον Κονίδα να γίνεται κάτοχος και να σουτάρει άουτ.

74΄ Σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά ο Λαγός με προβολή ανάμεσα σε δύο αντιπάλους στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Διαμαντής μαζεύει.

76΄ Φάουλ του Καραγιάννη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

78΄ Πάσα του Ντζιμάνη στον Πιστιόλη που κάνει την κούρσα, μπαίνει στην περιοχή και απέναντι από το Δουλιώτη σουτάρει άουτ.

83΄ Σουτ του Παπαποστόλου η μπάλα φεύγει πάνω από το δοκάρι.

86΄ Φάουλ του Παπαποστόλου λίγο έξω από την περιοχή κοντράρει στο τείχος και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

88΄ Φάουλ του Καρύμπα κεφαλιά του Νούλα φεύγει άουτ.

89΄ Ο Καρύμπας με κάθετη πάσα βγάζει τετ α τετ τον Πιστιόλη που πλασάρει και διώχνει με τα πόδια ο Δουλιώτης.

91΄ Κεφαλιά πάσα του Θεοχάρη στον Καραγιάννη που κάνει το σουτ από καλή θέση με το Διαμαντή να διώχνει και στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στο Λαγό που κάνει νέο σουτ με το Διαμαντή να διώχνει ξανά.

93΄ Ο Θεοχάρης βρίσκει τον Καραγιάννη που σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Θεοχάρης από καλή θέση σουτάρει πάνω από το δοκάρι.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Περικλής Παπαποστόλου): Δουλιώτης, Καζανάς, Μπράνης (84΄ Καλαβρουζιώτης Θ.), Δημόπουλος, Ζαχαρόπουλος (78΄ Ανδριτσόπουλος), Καλαβρουζιώτης Α., Καραγιάννης, Δερβίσης (67΄ Κονίδας), Θεοχάρης, Λαγός, Παπαποστόλου.

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ (Βαλάντης Ζώης): Διαμαντής, Γκουτσέλης, Νταλαπέρας, Στριμένος (66΄ Παναγιωτόπουλος Ι.), Ντζιμάνης, Καντάνης, Ξευγένης (64΄ Καρύμπας), Νούλας, Πιστιόλης, Νάκος (81΄ Ψηφής), Χριστόπουλος.

Πηγή: www.olatagoal.gr