Φινάλε με έντονες συγκινήσεις στο 1ο Μαθητικό Τουρνουά 5x5 της ΚΝΕ

Θέαμα, ένταση και ένα πολύ συναρπαστικό φινάλε είχε το 1ο Μαθητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 της ΚΝΕ στο Μεσολόγγι, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (20/5) στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο.

Ήταν ένα διήμερο γεμάτο μπάλα, μουσική, αλλά κυρίως και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί μια άλλη προσέγγιση στον μαζικό αθλητισμό, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και μακριά από χορηγικά συμφέροντα ή οπαδικές αντιπαλότητες.

Η τελική φάση του τουρνουά για τις ομάδες παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου υπογράμμισε ένα ακόμα γεγονός: ότι η ομορφιά του παιχνιδιού και οι έντονες συγκινήσεις που μπορεί να προκαλέσει, δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των μεγάλων διοργανώσεων και των φημισμένων επαγγελματιών αθλητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό υπήρξε ο τελικός μεταξύ των ομάδων Γυμνασίου, ο οποίος έληξε ισόπαλος έπειτα από την κανονική διάρκεια και την παράταση και τελικά κρίθηκε στα πέναλτι έπειτα από πάνω από 20 εκτελέσεις!

Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τους νικητές, ωστόσο την ίδια ώρα όλοι έσπευσαν να δώσουν το χέρι στους ηττημένους για τη μεγάλη προσπάθειά τους και να τους παρηγορήσουν.

Στο τέλος της ημέρας όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικά μετάλλια ανάλογα με τη θέση που τερμάτισαν οι ομάδες τους και έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία κάτω από το μεγάλο πανό της ΚΝΕ με το μήνυμα, "Μη μένεις στην κερκίδα θεατής, έλα στον αγώνα για την ανατροπή", ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει η ΚΝΕ, διοργανώνοντας αντίστοιχες δωρεάν αθλητικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ, δηλαδή τον αγώνα της νεολαίας κατά του πολέμου, του ρατσισμού και όλων των ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν συζητήσεις με τα μέλη της ΚΝΕ, τα οποία βρέθηκαν στο πλευρό των μαθητών και τους εξήγησαν πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος οργάνωσης της κοινωνίας, αντίθετος με το υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα που ευθύνεται για τα προβλήματα στον αθλητισμό, τη μόρφωση, την παιδεία, αλλά και για όσα προβλήματα θα βρουν μπροστά τους αργότερα στα πανεπιστήμια, τις τεχνικές σχολές και στους χώρους δουλειάς.

Τι είναι τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με το κεντρικό σύνθημα, "Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία... Είναι δικαιοσύνη!", από στίχους του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνει και φέτος Φεστιβάλ για τους Μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της, "Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, φασισμό. Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση. Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο".

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr