Επανέναρξη με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και προπονήσεις από τον Μάϊο

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

Η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της Κυβέρνησης για επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων.

Το gazzetta.gr παραθέτει τα νεότερα δεδομένα.

Θα ήταν ριψοκίνδυνο να μπούμε σε διαδικασίες παράθεσης συγκεκριμένων ημερομηνιών εφόσον αναμένουμε από Δευτέρα ή την Δευτέρα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αφορά και την σταδιακή άρση των μέτρων αλλά και το σκέλος της άθλησης. Ωστόσο η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με το Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι ένα πρώτο βήμα για το restart. Ας δούμε σε αυτήν την φάση το τι έχουμε λοιπόν:

Θα δημιουργηθεί μία ειδική υγειονομική επιτροπή για να βγάλει τα σχετικά και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει η άθληση και προφανώς να επιτραπεί να ξαναπαιχθούν αγώνες.

Από τις 4 Μαϊου και μετά αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους άθλησης και ασχολούνται με αθλήματα όπως ο στίβος θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονητικές τους δράσεις.

Από τα μέσα περίπου του Μαϊου η εκτίμηση είναι πως οι ομάδες ποδοσφαίρου – από την στιγμή που και εκείνες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα ως επί το πλείστον  – θα μπορούν έστω ανά γκρουπ να αρχίσουν προπονήσεις.

Το παραπάνω στοιχείο σημαίνει ότι εάν προκύψει συναίνεση στο Δ.Σ. της προσεχούς Τρίτης θα μπορούμε να έχουμε μπάλα τον Ιούνιο.

Σε όλα τα παραπάνω θα παίξει ρόλο το τι θα πει στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός εκτός όλων των άλλων έχει αποφασίσει να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οπότε αυτό θα αφορά και στις ποδοσφαιρικές ΕΠΣ.

Πηγή: gazzetta.gr