Ανακοίνωση συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε εν μέσω πανδημίας, ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο έχουν κυριολεκτικά νεκρωθεί.

Ως Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτ/νίας αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις καταστάσεις των καιρών. Βάζοντας πάνω από όλα την δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Γνωρίζοντας όμως ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της σωματικής και ψυχικής υγείας. Το μικρό διάστημα των τριών μηνών μετά το πρώτο lockdown που λειτούργησαν στο σύνολό τους τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες, έδειξε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα μετάδοσης του ιού από τις αθλητικές δραστηριότητες, όπως άλλωστε δήλωσε και ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης. Όσα λίγα περιστατικά υπήρξαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με υπευθυνότητα.

Αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο εκτός των supeleague 1 και με μεγάλη καθυστέρηση superleague 2, όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών ακόμα και Α Εθνικής γυναικών δεν λειτουργούν. Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ακαδημίες, υποδομές, βρίσκονται στον πάγο. Συνέπεια όλων αυτών είναι χιλιάδες ανθρώπων που απασχολούνται στις ομάδες αθλητές, προπονητές, φυσικοθεραπευτές κλπ να βρίσκονται στον αέρα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι μικρές ηλικίες που η φύση τους είναι το παιχνίδι είναι ανενεργές, με ότι αυτό συνεπάγεται στην σωματική και κυρίως στην ψυχική υγεία των μικρών παιδιών. ΧΑΝΟΥΜΕ ως χώρα γενιές αθλητών.

Για αυτό λοιπόν ως Σύνδεσμος έχοντας πλήρη αίσθημα ευθύνης προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ έναρξη των ομαδικών ή έστω των υποομαδικών προπονήσεων σε ανοιχτούς χώρους τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προφυλάξεις, όπως μη χρήση αποδυτηρίων για αποφυγή συνωστισμού σε κλειστό χώρο, ατομική υγιεινή κλπ, ακόμη και αν τα πρωταθλήματα δεν ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Σύνδεσμός μας έχοντας σκοπό να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι αν υπάρξει ικανοποίηση του αιτήματός μας, είμαστε διατεθειμένοι να παροτρύνουμε τα εγγεγραμμένα μέλη μας να κάνουν το radid test πριν ξεκινήσουν στον χώρο εργασίας τους, του οποίο το οικονομικό του κόστος θα το αναλάβει ο Σύνδεσμος.

Τελικά τι θέλουμε; Να απομονώσουμε αυτό που βοηθά να μένουμε υγιής σε μια περίοδο που αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία του υπέρτατου αγαθού που είναι η υγεία;

Θέλουμε τα παιδιά μας κλεισμένα σε τοίχους και οθόνες με ότι αντίκτυπο έχει στην σωματική και ψυχική τους υγεία;

Ευχόμαστε η φωνή μας να ενωθεί με τις φωνές όλων των μελών και φορέων της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας να επανεκκινήσει ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μέσα από την τήρηση των κανόνων.

Ό αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής.

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Θ. Γιωτόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Π. Θεοδοσίου