''Θύμα'' των εξελίξεων και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Του Κώστα Σπυράκη

Ως γνωστόν, τα πάντα σ' αυτή τη χώρα έχουν... μουδιάσει από τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται ακινητοποιημένο και το χρήμα πλέον ρέει με το σταγονόμετρο. Αυτός ο κικεώνας τον εξελίξεων ο οποίος επηρέασε όλους τους τομείς της ζωής του Έλληνα πολίτη, δεν θα μπορούσε να μην "αγγίξει" και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε μία κατάσταση αναμονής, καθώς δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το αύριο και τα οικονομικά δεδομένα τα οποία πρέπει να διαχειριστούν στη ζωή τους και μετέπειτα στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο στον οποίον ζουν και κινούνται. Από την πλευρά τους, οι παράγοντες των σωματείων διστάζουν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση μέχρι στιγμής, καθώς δεν ξέρουν αν αύριο θα μπορούν να βάλουν στην τσέπη, ενώ στον αντίποδα, προπονητές και ποδοσφαιριστές, δεν γνωρίζουν με τι δεδομένα θα παζαρέψουν κάποια ενδεχόμενη μετακίνησή τους.

Ήδη από σήμερα άρχισε η θερινή μεταγραφική περίοδος και η "κίνηση" σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τέτοια μέρα έχει πτώση 90%. Ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι, που η χώρα βρισκόταν σε οικονομική ύφεση, πριν από την 1η Ιούλη υπήρχαν οι τυπικές προφορικές συμφωνίες και σαν σήμερα "έσκαγαν" οι πρώτες μεταγραφικές... βόμβες. Σήμερα τίποτα...

Από το ρεπορτάζ μου, προκύπτει ότι και τα καθιερωμένα διοικητικά συμβούλια των ομάδων τέτοιες μέρες για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων έχουν ακυρωθεί και έχουν μετατεθεί σε αόριστο χρόνο... Αρκετά σωματεία παραμένουν "ακέφαλα" καθώς δεν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν τις τύχες τους, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Υπάρχει πρόβλημα και είναι μεγάλο...

Το τεράστιο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Είναι εκείνο της βιωσιμότητας των σωματείων, καθώς η λειτουργία μιας ομάδας απαιτεί καθημερινά έξοδα, τα οποία από τη στιγμή που ενδεχομένως να έρθουν τα χειρότερα και η Ελλάδα "βυθιστεί" ακόμη περισσότερο στην ύφεση, χωρίς να υπολογίζουμε το σενάριο της δραχμής, τότε θα μιλάμε για "ταφόπλακα" στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο.

Δεν θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να σταθούν αρωγοί στις ομάδες, δεν θα μπορούν να συντηρηθούν οι αγωνιστικοί χώροι και τα γήπεδα, δεν θα μπορούν να καλυφθούν απαραίτητα έξοδα της τέλεσης αγώνων και ο φίλαθλος κόσμος μέσα στη "ζάλη" των προβλημάτων της καθημερινότητας, κατά ένα μεγάλο βαθμό θα απομακρυνθεί από τα γήπεδα.

Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια γύρισε την πλάτη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος μέρα με την ημέρα, μέχρι και σήμερα, ξεψυχούσε... Πλέον βρίσκεται στην εντατική και μετράει αντίστροφα...

 Πηγή

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr