Πληρώνουν για να παίξουν στην Super League!

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο


Στο χθεσινό συμβούλιο της Super League το θέμα της χορηγίας ήταν αυτό που απασχόλησε, διαμορφώνοντας άποψη και για τις ισορροπίες που ανακύπτουν στη Λίγκα. Πέρα απ΄αυτά που συζητήθηκαν πάντως, ανοικτά είναι ακόμη αρκετά σοβαρότατα ζητήματα, όπως αυτό των μικρών πρωταθλημάτων.

Εκεί, αρκετές είναι οι ΠΑΕ που περιόρισαν στο έπακρον τις σπατάλες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε στο μίνιμουμ τις υποχρεώσεις τους. Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα τριών ομάδων (οι δυο εξ αυτών επαρχιακές), έτσι όπως μας τα κατήγγειλαν γονείς που διαπραγματεύτηκαν τις μεταγραφές των γιων τους.

Το συμπέρασμα που βγαίνει πλέον είναι πως για να ενταχθεί ένας ποδοσφαιριστής στις U20, U17, U15 ομάδες των ΠΑΕ της Super League, θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και μάλιστα βαθιά!

«Θέτουν όρο να πληρώνουμε εμείς και τη διαμονή και τη διατροφή του παιδιού! Αυτό προϋποθέτει ένα ποσό γύρω στα 600 ευρώ τον μήνα, στην καλύτερη περίπτωση, αν βρουν τα παιδιά συγκάτοικο για το σπίτι...» μας ανέφερε ο πατέρας ένας ταλαντούχου 17χρονου, του οποίου η μεταγραφή δεν προχώρησε. «Μάλιστα, ο πρόεδρος είχε το θράσος να πει πως σε λίγο οι Ελληνες θα πληρώνουν και στην πρώτη ομάδα για να παίζουν...» συμπλήρωσε ο εν λόγω γονιός!

Ολα αυτά δεν είναι άσχετα από τις σκέψεις της Λίγκας για ενοποίηση των πρωταθλημάτων U15, U17, με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, αλλά το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη για τους άπληστους προέδρους, οι οποίοι μέσω του ποδοσφαίρου ρεφάρουν τις ζημιές από τις υπόλοιπες ασχολίες τους, ξέροντας μόνο να ζητάνε...

Πηγή