Σαν σήμερα «Ο πρώτος αγώνας της ΑΕ Μεσολογγίου μετά την επανίδρυση του συλλόγου»

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΕΚ ΠΑΤΡΩΝ 5 - 1 (19-1-1947)

Μετά την λήξη του πολέμου το 1946 το ποδόσφαιρο στη πόλη μας αρχίζει και πάλι να αναπτύσσεται, με την δημιουργία νέων ομάδων. Οι πιο ισχυρές από αυτές, η Νίκη και ο Εθνικός, μετά από την διεξαγωγή δύο φιλικών συναντήσεων μεταξύ τους που απέβησαν νικηφόρες για την Νίκη, αποφασίζουν την συνένωσή τους με σκοπό την δημιουργία μιας ισχυρής αντιπροσωπευτικής ομάδος της πόλης.

Αρχικά σχηματίζουν μία Μικτή, τον Δεκέμβριο του 1946, η οποία θα δώσει ορισμένους φιλικούς αγώνες με τον Παναιτωλικό Αγρινίου και με ομάδες των Πατρών. Με την είσοδο του νέου έτους οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και όλα οδηγούν στην επανασύσταση της ιστορικής Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου.

Πράγματι, αφού έχουν δρομολογηθεί πλέον και οι τυπικές διαδικασίες, σαν σήμερα 19 Ιανουαρίου 1947, η θρυλική ΑΕΜ παίρνει ξανά σάρκα και οστά και δίνει με αυτή την ονομασία τον πρώτο αγώνα της μεταπολεμικής της ιστορίας, με αντίπαλο το φίλο σωματείο της ΑΕΚ Πατρών.

Το γήπεδο του Μεσολογγίου ζει ανεπανάληπτες στιγμές με τους χιλιάδες φιλάθλους να το έχουν κατακλύσει απ΄άκρη σ΄άκρη. Η εμφάνιση της νέας ΑΕΜ είναι εξαιρετική και κάτω από τις συνεχείς επευφημίες των φιλάθλων της επιτυγχάνει μία ευρεία νίκη με σκορ 5-1. Η επανασύσταση της είναι πλέον γεγονός και όλα δείχνουν ότι η συνέχεια θα είναι λαμπρή. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν σ΄αυτόν τον πρώτο επίσημο μεταπολεμικό αγώνα της ΑΕΜ ήταν οι εξής :

Θεοφιλάτος, Ρήγας Κ., Συνοδινός, Ρήγας Λ., Ραυτόπουλος (Καπνίσης), Νεζερίτης (Λιβιεράτος Ζ.), Τασσόπουλος (Κατσαντώνης), Καρυοφύλλης, Παπαναστασίου, Χασιώτης Κλης, Λιβιεράτος Χρ.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr