Νίκη επί της Παλαιομάνινας και 2η θέση για την ΑΕΜ

 

Την νίκη με σκορ 0-2 για την ΑΕΜ το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο και το γήπεδο Καραπαππά επί της Φλόγας Παλαιομάνινας στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας με την ομάδα του Μεσολογγίου να καταλαμβάνει την 2η θέση στην τελική κατάταξη.

Οι κανονιέρηδες πήραν κεφάλι στο σκορ στο 23΄ με σουτ του Μιχαλόπουλου μετά από συνεργασία του σκόρερ με τον Γκατσέσα 0-1.

Στο 70΄ μετά από σέντρα του Βασιλάρη ο Πιστιόλης θα σημαδέψει το δοκάρι για την ΑΕΜ.

Αποβολή στο 73΄ για τους γηπεδούχους με τον Στριμμένο να αντικρίζει την 2η κίτρινη κάρτα – κόκκινη του Στυλιαρά για μαρκάρισμα πάνω στο Γκατσέσα.

Με τον νεοεισελθών Ανδρεόπουλο στο 93΄ με πλάσε μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Παπαποστόλου να διαμορφώνει το τελικό 0-2 για τους κανονιέρηδες.

Ναυπακτιακός Αστέρας, ΑΕ Μεσολογγίου, Ομηρός Νεοχωρίου και Ένωση ΑΟΚ Τρίκαρδος είναι οι ομάδες θα διεκδικήσουν στα φετινά play-offs το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνικη, το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί μετά την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δεύτερα 16 Απριλίου στις 19:00 σε αίθουσα του ενωσιακού γηπέδου, με την ομάδα της Ναυπάκτου να μπαίνει στην διαδικασία με ένα μαξιλαράκι 2 βαθμών έναντι 0 βαθμών των υπολοίπων.

Το ρεπορτάζ του αγωνα - επιμελεια Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Σχετικά άνετο ήταν το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΜ με σκορ 2-0 από το γήπεδο «Καραπαππά», με την γηπεδούχο Φλόγα να είναι υποτονική και ακίνδυνη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ούτε μία φορά δεν απείλησε σοβαρά την εστία των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα της Ένωσης χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, αγωνίστηκε με σοβαρότητα, είχε τον έλεγχο του παιγνιδιού, προηγήθηκε σχετικά νωρίς στο σκορ αποκτώντας έτσι ψυχολογία νικητή και είχε άλλες δύο τουλάχιστον μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της και να εξασφαλίσει την νίκη, κάτι που το κατάφερε τελικά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ένας αγώνας που παρά την σπουδαιότητά του ήταν αρκετά ήσυχος και διεξήχθη δίχως μεγάλες εξάρσεις εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του παιγνιδιού, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κατά το πρώτο 15λεπτο. Στο 16΄ ένα φαλτσαριστό κτύπημα φάουλ του Νούλα αριστερά και πλάγια έξω από την περιοχή της ΑΕΜ ανησύχησε κάπως τον Ζέρβα, που έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ, ενώ στο 20΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλάρη και κεφαλιά πάσα του Καβαλλάρη, ο Μπαλαούρας μέσα στη περιοχή με αδύναμη κεφαλιά έστειλε τη μπάλλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Φλόγας.

Στο 23΄ έγινε το 0-1 όταν σε λάθος απόκρουση των παικτών της Φλόγας η μπάλα έφθασε στον αμαρκάριστο Γκατσέσα, ο οποίος θα την πασάρει πολύ σωστά στον προωθημένο Μιχαλόπουλο κι αυτός μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα με ψύχραιμο πλασέ από το σημείο περίπου του πέναλτυ θα ανοίξει το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα (25΄) με τους παίκτες της Φλόγας να τα έχουν λίγο χαμένα μετά το γκολ που δέχθηκαν, η ΑΕΜ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει πολύ γρήγορα το 0-2, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Βασιλάρη, Ζαχαρόπουλου και Πιστιόλη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος από τα δύο μέτρα θα πλασάρει άτσαλα πάνω στα χέρια του τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια ο αγώνας ισορρόπησε με την Φλόγα να έχει στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου μία εδαφική αλλά τελείως ανούσια υπεροχή, έχοντας στο ενεργητικό της μόνο μία ασθενή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και δύο μακρινά και άστοχα σουτ, που δεν απείλησαν την εστία του Ζέρβα. Στο διάστημα αυτό ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κράνη της Φλόγας και στον Γκατσέσα της ΑΕΜ.

Στην επανάληψη η ΑΕΜ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Παπαποστόλου στη θέση του Μιχαλόπουλου και πήρε αμέσως τα ηνία του παιχνιδιου πιέζοντας για την επίτευξη και δεύτερου τέρματος.

Στο 48΄ άστοχο σουτ του Βασιλάρη έξω από την περιοχή, στο 50΄ επικίνδυνο μπάσιμο του Μπαλαμπάνη από δεξιά, ο οποίος την στιγμή που πάσαρε προς τον αμαρκάριστο Γκατσέσα δέχθηκε μαρκάρισμα με το σώμα από τον αντίπαλο αμυντικό, στο 58΄ ο Βασιλάρης θα μπεί επικίνδυνα στη περιοχή από τα αριστερά αλλά θα κοπεί τελικά την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει και 60΄ θα χαθεί μία αρκετά καλή ευκαιρία για την ΑΕΜ, όταν μετά από ωραία σέντρα του Βασιλάρη και κεφαλιά πάσα του Πιστιόλη, ο Γκατσέσα από το ύψος του πέναλτυ θα σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Φλόγας. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μία ακίνδυνη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 55΄, που πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Ζέρβα.

Στο 62΄ θα δει την κίτρινη κάρτα ο Καβαλλάρης της ΑΕΜ, ενώ στο 70΄ άλλη μία μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για την Ένωση, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Γκατσέσα και Βασιλάρη, ο τελευταίος με κοφτή σέντρα θα βρει τον Πιστιόλη, που από το ύψος της μικρής περιοχής θα στείλει την μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι της Φλόγας. Δύο λεπτά αργότερα (73΄) η Φλόγα θα μείνει με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Στριμμένου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για επικίνδυνο τάκλιν στον Γκατσέσα, ενώ στο 77΄ ο Ντζιμάνης θα πάρει την θέση του Ζαχαρόπουλου. Χωρίς σπουδαίες φάσεις συνεχίστηκε το παιχνίδι το επόμενο δεκάλεπτο, με την ΑΕΜ να επιστρέφει στις χαμένες ευκαιρίες να τελειώσει οριστικά τον αγώνα στο 89΄, όταν ο Γκατσέσα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Φλόγας.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα θα δει την κίτρινη κάρτα και ο Παναγιωτοπουλος της Φλόγας για σκληρό μαρκάρισμα επί του Κοντομήτσου που είχε περάσει πριν λίγο στο παιγνίδι στη θέση του Βασιλάρη.

Τέλος στο 93΄ ο Ανδρεόπουλος πήρε την θέση του Γκατσέσα και στην επόμενη φάση στην πρώτη επαφή του με την μπάλα με ωραίο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα της Φλόγας μετά από κτύπημα φάουλ του Παπαποστόλου, γράφοντας το τελικό 0-2, με τον διαιτητή κ. Στυλιαρά μετά την επίτευξη του τέρματος να σφυρίζει αμέσως και την λήξη του αγώνος.

Μία απόλυτα δίκαιη νίκη για την ομάδα του Μεσολογγίου, που εισέρχεται πλέον στη μάχη των play-offs τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμη του Ομήρου και με ανεβασμένη την ψυχολογία των παικτών της εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Φλόγα (Γ.Γιάκος): Μπαλάφας, Γκουτσέλης (87' Κουσκούνης), Νούλας Β. (46' Νταλαπέρας), Στριμμένος, Μπρέσιακας (70' Σπυριλιώτης), Παναγιωτόπουλος, Κράνης, Ζαχαράκης, Φραγκούλης (77' Κοτρότσος), Νούλας Σπ., Βασιλογιαννης

ΑΕΜ (Χρ. Ζαρκαβέλης): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Μπαλαμπάνης, Καβαλλάρης Αθ., Κάκκος Χ., Λίτσος, Μιχαλόπουλος (46'Παπαποστόλου), Ζαχαρόπουλος (77' Ντζιμάνης), Γκατσέσα (93' Ανδριόπουλος), Βασιλάρης, Πιστιόλης (88' Κοντομήτσος).

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr