Ήττα για την ΑΕΜ στο Νεοχώρι από τον Όμηρο με 3-1

Όμηρος Νεοχωρίου – ΑΕ Μεσολογγίου 3 – 1

Μεγάλη και δίκαιη νίκη του Ομήρου επί της ΑΕΜ με σκορ 3-1 για την 2η αγωνιστική των play-offs, παρ΄ ότι η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με ένα φοβερό σε εκτέλεση τέρμα του Γκατσέσα.

Η ΑΕΜ στην επανάληψη ήταν υποτονική, κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι και το 73ο λεπτό, όμως στο τελευταίο 20λεπτο κατέρρευσε, ειδικά μετά την ισοφάριση του Ομήρου και δέχθηκε τρία αναπάντητα τέρματα, απογοητεύοντας τους φιλάθλους της.

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο Όμηρος τον αγώνα και μόλις στο 6΄ έχασε πολύ καλή ευκαιρία να προηγηθεί ,όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της ΑΕΜ, σουτ του Σεραφίγγου έφυγε λίγο άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζέρβα.

Στη συνέχεια και μέχρι την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Όμηρος διατήρησε μία ελαφρά υπεροχή, έχοντας δύο-τρεις ακόμη τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα την εστία του Ζέρβα.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ στο 33΄, όταν μετά από λάθος γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω των παικτών του Ομήρου, ο Πιστιόλης βρέθηκε μόνος του με τον Δουλιώτη λίγο έξω από την περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στα πόδια του.

Στη συνέχεια η ΑΕΜ ισορρόπησε το παιγνίδι και αφού στο 34΄ ο Βασιλάρης έστειλε από πλάγια θέση με σουτ την μπάλα στα χέρια του Δουλιώτη, στο 42΄ ο Γκακέσα με ένα εξαιρετικό και ξαφνικό σουτ από τα τριάντα μέτρα περίπου, κάρφωσε την μπάλα στο «Γάμα» της εστίας του Δουλιώτη γράφοντας το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με υπεροχή του Ομήρου, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο 46΄ ο Γκάτσης μόνος του από το ύψος του πέναλτι θα πιάσει κεφαλιά που θα φύγει ψηλά άουτ, στο 57΄ ο Σεραφίγγος από πλάγια θέση θα πιάσει πολύ κοντινή κεφαλιά, με τον Ζέρβα να αποκρούει σε κόρνερ, στο 58΄ ο Ζέρβας με ωραία εκτίναξη θα κάνει πολύ δύσκολη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Παπανικολάου από το ύψος της περιοχής και στο 60΄ ο Γκάτσης με κεφαλιά ψαράκι θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια της εστίας της ΑΕΜ.

Τελικά η πίεση των παικτών του Ομήρου θα καρποφορήσει στο 74΄, όταν μετά από κτύπημα φάουλ ο Γκάτσης θα προλάβει τον Ζέρβα που έκανε άστοχη έξοδο και με κεφαλιά θα ισοφαρίσει τον αγώνα.

Στο 76΄ η ΑΕΜ μετά από πολύ ώρα θα βγει στην επίθεση και θα απειλήσει την εστία του Ομήρου με ένα επικίνδυνο σουτ του Βασιλάρη που θα αποκρούσει όμως ο Δουλιώτης.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Όμηρος θα φθάσει στην ανατροπή του σκορ, όταν στο 77΄ όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της ΑΕΜ η μπάλα θα φθάσει εύκολα στον αμαρκάριστο Μανθόπουλο, που από πολύ κοντά θα στείλει την μπάλα με πλασέ στα δίχτυα του Ζέρβα γράφοντας το 2-1.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΜ εμφανίζει πλέον κακή εικόνα. Στο 80΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Όμηρο, με τον Γκάτση μόνο του σε θέση τετ-α-τετ να πλασάρει συρτά και ο Ζέρβας να διώχνει σε κόρνερ με τα δάκτυλα.

Στο 83΄ σε προωθημένη μπαλιά των παικτών του Ομήρου ο Ζέρβας θα βγει από την εστία του, θα προσπαθήσει να διώξει την μπάλα ανεπιτυχώς και στη συνέχεια θα ανατρέψει τον Θεοδωρίδη υποπίπτοντας σε πέναλτι.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπουλούμπασης, αλλά ο Ζέρβας θα πέσει σωστά στην αριστερή του γωνία και θα μπλοκάρει. Αμέσως μετά στο 84΄, νέα αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΜ, ο Μπούνας θα βρεθεί εντελώς μόνος του με τον Ζέρβα, θα πλασάρει εύστοχα και θα γράψει το τελικό 3-1, οριστικοποιώντας την νίκη του Ομήρου.

Η ομάδα του Νεοχωρίου άξια νικήτρια, συνεχίζει έτσι να διεκδικεί την πρώτη θέση με τον Ναυπακτιακό, ενώ η Ένωση με την μέτρια έως κακή εμφάνιση, του δευτέρου κυρίως ημιχρόνου, προβλημάτισε τους φιλάθλους της.

Διαιτητές της αναμέτρησης οι κ.κ Στυλιαράς, Κολοσιώνης και Σούζας.

Όμηρος Νεοχωρίου (Χρήστος Καραπίτσος): Δουλιώτης, Παπανικολάου (Κοκώνης Σ.), Ματσίγκας, Αλεξόπουλος (Θεοδωρίδης), Τσώνης, Μανθόπουλος, Μπούνας, Τσίμπιτσης, Σεραφίγγος (Κοκώνης Κ.), Γκάτσης, Μπουλούμπασης (Φράγκος).

ΑΕ Μεσολογγίου (Χρήστος Ζαρκαβέλης):  Ζέρβας, Μπαλαούρας, Μπαλαμπάνης, Καβαλλάρης, Ντζιμάνης, Λίτσος, Μιχαλόπουλος (Παπαποστόλου), Κοντομήτσος, Γκατσέσα (Ζαχαρόπουλος), Βασιλάρης, Πιστιόλης.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr