Σαν σήμερα πριν 42 Χρόνια η ΑΕΜ στην Β΄Εθνική!

Σαν σήμερα.. Πριν 42 Χρόνια .. 15 Ιουνίου 1977.

Ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου. Μετά από επίπονες προσπάθειες δύο δεκαετιών περίπου, επιτυγχάνεται το θαύμα.

Η θρυλική ΑΕΜ πολλές φορές είχε φτάσει στα μπαράζ, αλλά ποτέ δεν είχε καταφέρει να ανέλθει στη Β΄ Εθνική κι αυτός ήταν επί χρόνια ο διακαής, αλλά ανεκπλήρωτος πόθος των χιλιάδων φιλάθλων της. Το απόγευμα όμως εκείνης της Τετάρτης ήρθε επιτέλους η λύτρωση.

Μετά από μία εκπληκτική αήττητη πορεία και στο τοπικό πρωτάθλημα και στους αγώνες μπαράζ που ακολούθησαν, η ΑΕΜ οδηγεί την κούρσα της ανόδου και με μία επιβλητική νίκη με 3-0 επί του Παναιγιαλείου τερματίζει στην 1η θέση και εισέρχεται με το σπαθί της στη Β΄ Εθνική, για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της. Οι στιγμές που ακολούθησαν δεν είναι εύκολο να περιγραφούν.

Μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς στο γήπεδο, ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΜ ξεχύνεται σαν χείμαρρος στους δρόμους, σχηματίζοντας με κάθε μεταφορικό μέσο μία ατέλειωτη πομπή, που ξεσηκώνει όλη την πόλη. 

Στη φωτογραφία παραπάνω, ένα από τα αυτοκίνητα της πομπής στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, με ορισμένους από τους τότε οπαδούς της Ένωσης. 

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr