Π. Πετρονικολού: ''Όχημα'' μικροπολιτικής σκοπιμότητας η ΑΕΜ

Η απάντηση της πρόεδρου του Πνευματικού κέντρου Μεσολογγίου κ.α Παρασκευής Πετρονικολού – Μπαλτά στην προ ημερών ανακοίνωση της ΑΕΜ για την τραγική κατάσταση του ΔΑΚ Μεσολογγίου..

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης η από 9-5-2020 Ανακοίνωση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου - ΑΕΜ». Επί των θεμάτων που  αναφέρονται σ΄ αυτή,  σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:  

Είναι θλιβερό και συνάμα απαράδεκτο τα αθλητικά σωματεία και οι σύλλογοι, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη τοπική κοινωνία – πόλη, με μεγάλη ιστορία να γίνονται «όχημα» μικροπολιτικής σκοπιμότητας, να ταυτίζονται με απόψεις παρατάξεων (κομματικών ή τοπικής αυτοδιοίκησης), ακόμη και αν μέλη της Διοίκησής τους έχουν διατελέσει δημοτικοί άρχοντες.

Η παρούσα Δημοτική αρχή και η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή συντήρηση του χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Μεσολογγίου, ώστε το αθλητικό σωματείο σας να πραγματοποιεί προπονήσεις, όπως και γινόταν τόσο στο κυρίως γήπεδο όσο και στο βοηθητικό (βλέπετε υπ΄αριθμ. 57/17-10-2019 αίτησή σας).

Άλλωστε το ΔΑΚ Μεσολογγίου καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα χρησιμοποιούνταν για προπονήσεις και από άλλα αθλητικά σωματεία.

Κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ουδέποτε θέσατε προσωπικά σ’ εμένα θέμα ακαταλληλότητας και αδυναμίας χρήσεως του γηπέδου για προπονήσεις, αλλά αντίθετα θέσατε υπόψη μου κάποια προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων των αποδυτηρίων, τα οποία και επιλύθηκαν άμεσα.

Είναι απορίας άξιο και χρήζει διερεύνησης, ότι ουδεμία γραπτή αναφορά ή αίτηση έχει κατατεθεί στη γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου σχετικά με τα ανωτέρω θέματα και  αιτήματα που αναφέρετε στην από 9-5-2020 ανακοίνωσή σας στον τοπικό τύπο.

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και απορίες για το χρόνο δημοσίευσης της ανακοίνωσής σας, όταν εδώ και δύο μήνες έχει διακοπεί οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας του COVID-19, έχουν διακοπεί και δεν πρόκειται να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου των εθνικών κατηγοριών ώστε η ανάγκη χρήσεως του ΔΑΚ Μεσολογγίου, θα προκύψει  τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Την ανακοίνωσή σας, την συνοδεύετε και από φωτογραφίες με σκοπό την παραπλάνηση της τοπικής κοινής γνώμης, θέλοντας να δείξετε την «άθλια» κατάσταση του χλοοτάπητα παραβλέποντας ή αγνοώντας σκοπίμως ότι για δύο μήνες, δεν ήταν εφικτή η συντήρησή του.

Ήδη έχει ξεκινήσει, όπως έχετε άμεση και προσωπική αντίληψη, η διαδικασία φροντίδας και περιποίησης του χλοοτάπητα, όχι με την συνήθη τακτική των πολυδάπανων  απευθείας αναθέσεων που γίνονταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος έχοντας το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό ότι το ΔΑΚ Μεσολογγίου δεν είχε λάβει άδεια για την διεξαγωγή αγώνων εξαιτίας του προβλήματος της στατικότητας της κερκίδας αλλά το πρόβλημα αυτό, όπως είναι γνωστό στη Διοίκησή σας, δεν είναι τωρινό αλλά χρόνιο, έχοντας την αφετηρία του το έτος 2018 περίπου.

Γιατί άραγε δεν παραιτηθήκατε και δεν παραδώσατε, ως Διοίκηση, τα «κλειδιά» της ομάδας και δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία και κατά την προηγούμενη χρονιά απέναντι στην απερχόμενη δημοτική αρχή;

Με την ενέργειά σας αυτή «πετάτε την μπάλα στην εξέδρα», για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, και δεν βοηθάτε στην λύση του θέματος που υπάρχει με το πρόβλημα στατικότητας των κερκίδων.    

Αποτελεί ψευδαίσθηση αν θεωρείτε ότι με τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες προβάλλετε τα ιδεώδη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας με σκοπό την διαμόρφωση καλών χαρακτήρων και σωστών συμπεριφορών, την απόκτηση αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και αυτοπεποίθησης, όπως στοχεύετε με τα όσα αναφέρετε ότι πρεσβεύετε στην ανακοίνωσή σας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθειά μας, ούτε θα μειώσουν την όρεξη και τη θέλησή μας για προσφορά.                                                      

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΥ - ΜΠΑΛΤΑ

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr