Τα πρώτα τσικό της ΑΕΜ το 1970

Το 1970 έρχεται στο Μεσολόγγι ως προπονητής ο παλιός παίκτης του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Σωτηριάδης ή Κωστάρας και εκτός από τα κύρια καθήκοντά του στην μεγάλη ομάδα της ΑΕΜ, γίνεται ταυτόχρονα ο εμπνευστής της δημιουργίας στον σύλλογο παιδικής ομάδας, τα λεγόμενα τότε τσικό.

Έτσι, παρακινώντας τους τότε διοικητικούς παράγοντες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και δίνοντας αρκετό από τον προσωπικό του χρόνο στην προσπάθεια για την εξεύρεση νέων ταλέντων, θα καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει πάνω από 25 νεαρά παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και να δημιουργήσει το πρώτο ποδοσφαιρικό φυτώριο της Ένωσης.

Μερικοί από αυτούς ξεχώρισαν και αργότερα προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα και έγραψαν την δική τους ιστορία με τα χρώματα του συλλόγου.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε στο κέντρο τον περίφημο Κωστάρα και στην άκρη δεξιά τον παλιό παίκτη της ομάδας Γιάννη Πασσιόπουλο, ανάμεσα στους νεαρούς εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές της εποχής. Διακρίνονται στην πάνω σειρά όρθιοι από αριστερά οι: Καπνίσης Κώστας, Βίλλιος Παντελής, Σχίζας Δημήτρης, Ζαΐμης Αχιλλέας, Χαντζής Κώστας, Παπαχρήστος Ηρακλής και Μανιάτης Δημήτρης. Καθιστοί από αριστερά είναι οι: Βίλλιος Θωμάς, Μπενετάτος Χρήστος, Καλύβας Κώστας (τερμ.), Παναγιωτόπουλος Βύρων, Καπνίσης Δημήτρης και Σταμουλακάτος Αλέκος.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr