Βασίλης Ξανθόπουλος: «Όλοι από 25%»!


Η ΑΕ Μεσολογγίου επιθυμεί σφόδρα να ξεφύγει από το τοπικό πρωτάθλημα και αυτό θα γίνει μόνο αν κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Ο προπονητής της Βασίλης Ξανθόπουλος δεν χρίζει την ομάδα του ως φαβορί και εμφανίζεται αρκετά συγκρατημένος ενόψει της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου για την άνοδο από το τοπικό πρωτάθλημα στην παραπάνω κατηγορία. Ο έμπειρος τεχνικός της Α.Ε.Μ. μίλησε στο lefkadaweb.gr για τα δεδομένα και τα...περίεργα αυτής της διαδικασίας.

Υπάρχει φαβορί σε αυτή την διαδικασία;

Βασίλης Ξανθόπουλος: Σίγουρα πρόκειται για ματς που κρύβουν παγίδες. Έχουμε ακούσει πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι η πρωταθλήτρια Αιτωλοακαρνανίας είναι φαβορί, χωρίς αυτό όμως να επαληθευτεί στα γήπεδα. Όλες οι ομάδες είναι πρωταθλήτριες στην Ένωσή τους, τρέφω σεβασμό για όλες και θα αναφέρω ότι οι πιθανότητες κάθε ομάδας είναι στο 25%. Εκτός από την ομάδα του Κομποτίου που γνωρίζω παίκτες της, δεν έχω πλήρη άποψη για τις άλλες ομάδες, άρα δεν μπορώ να χρίσω φαβορί. Είμαι συγκρατημένος και θεωρώ ότι όποια ομάδα είναι φαβορί, θα πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Υπάρχει πίεση σε αυτά τα ματς ή είναι όμοια με αυτά του πρωταθλήματος;

Βασίλης Ξανθόπουλος: Η πίεση για εμάς ήταν στα πλέι οφ, όπου με υπερπροσπάθεια φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου. Είμαστε ζυμωμένοι σε τέτοιες καταστάσεις και μας αρέσουν. Έχουμε τις δυνατότητες και το μέταλλο να ανταποκριθούμε σε παρόμοια ματς. Προσωπικά μου αρέσει να υπάρχει πίεση και είναι κάτι που το έχω περάσει και στους παίκτες μου.

Το πρόγραμμα ευνοεί κάποιον ή όλοι θα παίξουν με όλους και άρα δεν μετράει η σειρά των αγώνων;

Βασίλης Ξανθόπουλος: Το πρόγραμμα πιστεύω ότι είναι ευνοϊκό για την ομάδα μου. Σε ματς πρωταθλήματος λέμε ότι η ομάδα που έχει δύο σερί ματς στο γήπεδό της, δύσκολα τα κερδίζει και τα δύο. Τώρα που είναι τρία σερί τα εντός έδρας ματς θα το χαρακτήριζα εξίσου δύσκολο. Τρία ματς σερί εντός έδρας πρώτη φορά μου συμβαίνει, είναι κάτι που δεν το ξαναθυμάμαι.

Απουσίες παικτών θα έχει η ομάδα σας σε αυτή την διαδικασία;

Βασίλης Ξανθόπουλος: Προβλήματα υπάρχουν δεν μπορώ ωστόσο να πω ότι είναι σημαντικά ή ασήμαντα. Όταν υπάρχουν παίκτες που για διάφορους λόγους δεν έχουν κάνει προπονήσεις εδώ και δέκα ημέρες, σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα. Το πρόβλημα το δικό μας θα είναι στις εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι πολλές. Είχαμε αποχωρήσεις παικτών σε χρονικές στιγμές που δεν μπορούσαμε να τους αντικαταστήσουμε και εκεί εστιάζεται το πρόβλημά μας. Αν είμαστε καλά και δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών, νομίζω ότι πέρα από ένας αξιόπιστος αντίπαλος, μέχρι τελευταία αγωνιστική θα είμαστε μέσα στον στόχο.

Θέλει το Μεσολόγγι να ανέβει ή η δύσκολη οικονομική συγκυρία προκαλεί ενδοιασμούς;

Βασίλης Ξανθόπουλος: Όλες οι ομάδες θέλουν την άνοδο. Ακόμα και ο ΠΣ Πρέβεζα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος που συμμετείχε, ήθελε την άνοδο. Βέβαια υπάρχει το εξής οξύμωρο: Το καλοκαίρι κανείς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, όλες οι ομάδες δουλεύουν πρόχειρα, και όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος όλες οι ομάδες ψάχνουν να κάνουν δικό τους το πρωτάθλημα. Αυτό είναι πολύ άσχημο. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν υπήρχε οργάνωση όλη την σεζόν, όπως πολλές φορές δεν τους ενδιαφέρει και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η συνέχεια. Αυτά είναι πράγματα που εγώ δεν μπορώ να τα καταλάβω. Δεν κρύβουμε ότι θέλουμε την άνοδο, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;

Γιώργος Δευτεραίος

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr